Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Prime Property Group: Έτσι θα «πάρει ζωή» ξανά το Βερεγγάρια

Το Βερεγγάρια, το ιστορικό ξενοδοχείο στον Πρόδρομο βρίσκεται στα χέρια της εταιρείας Prime Property Group εδώ και αρκετό καιρό, η οποία έχει ετοιμάσει σχέδια για το πώς να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του αλλά και πώς να ξανά – συστηθεί στους μελλοντικούς επισκέπτες του μετά από τόσες δεκαετίες. 

Η εταιρεία στην παρούσα φάση, αναμένει την Πολεοδομική Άδεια, όπως ανέφερε στην Brief ο Εκτελεστικός Διευθυντή της εταιρείας Λευτέρης Κωνσταντίνου, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα τα οποία έχουν στόχο να υπηρετήσουν τους τέσσερις πυλώνες που θα αναφερθούν πιο κάτω.Ο Κωνσταντίνου ανέφερε ότι υπολογίζεται ότι η πολεοδομική άδεια θα κατατεθεί μέχρι τα τέλη του 2021.

Οι τέσσερις πυλώνες

Η ουσία, όπως σημείωσε ο κ. Κωνστανίνου, είναι να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του υφιστάμενου κτηρίου το οποίο είναι διατηρητέο και το οποίο έχει υποστεί φθορές στην πάροδο του χρόνου. «Θα επισκευαστεί και θα ανακαινιστεί αλλά θα κρατήσει τη μορφή του», ανέφερε ως τον πρώτο πυλώνα.

Ακόμη, ο δεύτερος πυλώνας είναι οι επιπλέον μονάδες που επιτρέπει ο συντελεστής να δημιουργηθούν. Θα απτυχθούν ώστε να δένουν με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Το τρίτο σημείο είναι ότι θα διατηρηθούν στο μεγαλύτερο βαθμό και οι δασικές εκτάσεις και το φυσικό τοπίο της περιοχής.

Τέταρτος πυλώνας και σημαντικός, είναι ότι για το εν λόγω έργο θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην υψηλή ποιότητα και στον luxury χαρακτήρα που θα φέρει το Βερεγγάρια

Τι θα διαθέτει

Ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι πρόκειται για μεικτή τουριστική ανάπτυξη η οποία ενδεχομένως να διαθέτει ένα μικρό ξενοδοχείο και ένα αριθμό από οικιστικές μονάδες, ή βίλες τύπου σαλέ, ίσως και διαμερίσματα. Ο οικιστικές μονάδες, αξίζει να σημειωθεί, θα διατεθούν προς πώληση, ως πόλος έλξης για επενδυτές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Κωνσταντίνου, το Βερεγγάρια θα διαθέτει εστιατόριο, πισίνες και υπηρεσίες spa, γήπεδο του τένις και θα δημιουργηθούν και παιδότοποι. Επεσήμανε ακόμη ότι θα υπάρχουν μεγάλοι χώροι πρασίνου ώστε να διατηρηθεί και να τονιστεί και το δάσος στην περιοχή.

Το κόστος

Αν και είναι πολύ νωρίς για να δοθεί ένα αριθμός όπως σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνου, εκτιμάται ότι για το συγκεκριμένο έργο θα δαπανηθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ.

Ξ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ακίνητο περιλαμβάνει 26.520 τ.μ. γης και κτήριο που καλύπτει 4.980 τ.μ.Το θρυλικό ξενοδοχείο χτίστηκε μεταξύ του 1927 και του 1930 και λειτούργησε το 1931. Αποτελείται από 80 δωμάτια σε 2 πτέρυγες. Στο ανατολικό τμήμα του τεμαχίου υπάρχει ξενώνας με εμβαδόν 280 τ.μ. Ενώ στο βορειοανατολικό τμήμα υπάρχει καφεστιατόριο εμβαδού 200 τ.μ. Καθώς και εξωτερική πισίνα. Σταμάτησε την λειτουργία του το 1984 και σήμερα είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση.

Της Ξένιας Προδρόμου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο Π. Καραγιάννης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου – Πυρά από το χώρο αναψυχής

Eλληνικό wine bar θέλει να επεκταθεί στην Κύπρο

Taste and Hospitality

Έρχονται απευθείας πτήσεις από Λάρνακα προς Καλαμάτα και Τουλούζη

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!