Νέα Νεα της Αγορας

Η Κύπρος ανάμεσα στους πρώτους «πελάτες» για ευρωπαϊκά κονδύλια!

Η Κύπρος είναι ανάμεσα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ σε ό,τι αφορά την απορρόφηση κονδυλίων από τα Ταμεία Πολιτικής Συνοχής, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Αύγουστος 2021).

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Αύγουστος 2021), η Κύπρος συνεχίζει να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των Κρατών Μελών της ΕΕ στην απορρόφηση κονδυλίων από τα Ταμεία της Πολιτικής Συνοχής.

Όπως αναφέρεται, οι εν λόγω χρηματοδοτήσεις στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στους τομείς Επιχειρηματικότητας, Απασχόλησης, Ενέργειας, Τεχνολογιών Πληροφορικής, Έρευνας και Καινοτομίας, Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Αστικής Ανάπτυξης, Εκπαίδευσης και ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, προστίθεται, η Κύπρος έχει προωθήσει ένα μεγάλο αριθμό έργων, αξιοποιώντας πλήρως τα αναπτυξιακά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με γνώμονα την πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά και προς επίτευξη των στρατηγικών αναπτυξιακών επιδιώξεων της χώρας.

Το Υπουργείο σημειώνει ακόμα ότι μείζονος σημασίας είναι και η συνεισφορά της Πολιτικής Συνοχής στην καταπολέμηση των συνεπειών της τρέχουσας πανδημίας μέσω της χρηματοδότησης δράσεων στους τομείς της υγείας, της απασχόλησης και της στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

«Ο Υπουργός Οικονομικών εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του και συγχαίρει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εξαιρετική δουλειά που έχει επιτευχθεί, με αποτέλεσμα την καθοριστική συνεισφορά των κονδυλίων αυτών στην αναπτυξιακή πολιτική του Κράτους», προσθέτει.

«Υπογραμμίζει παράλληλα ότι πρόκληση πλέον είναι η αποτελεσματική υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Κύπρος το Αύριο”» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αμμόχωστος: Αρχίζει η καταγραφή των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό στην εστίαση

Taste and Hospitality

Ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου μέλος της European Underwater Federation

Taste and Hospitality

Επειγόντως…σωσίβιο – Γεμίζουν οι παραλίες με λουόμενους χωρίς ναυαγοσώστες (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!