Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Συμβουλές για Μακαρόνια & Ρύζι από Kύπριους Chef

Ποικιλίες ρυζιού

Ξέρατε ότι υπάρχουν πάνω από 15.000 ποικιλίες ρυζιού;

Για να φτιάξετε πολέντα

Ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για να φτιάξετε πολέντα είναι να βράσετε νερό, να ρίξετε την πολέντα και να την ανακατεύετε για 5 περίπου λεπτά.

Ψήνοντας ρύζι

Προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονοχυμού και ένα κουταλάκι βούτυρο στο ρύζι πριν βράσει για να χωρίσει κάθε σιτάρι.

Ψήνοντας τα μακαρόνια

Πάντα προσθέστε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο στο νερό που βράζετε ζυμαρικά οποιουδήποτε είδους. Θα τα κρατήσει από του να κολλάνε το ένα στο άλλο.

Νούτολς για διακόσμηση

Σπάστε μερικά αποξηραμένα noodles, τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι και χρησιμοποιήστε τα στις σούπες και στην κορυφή των σαλατών σας.

Μαύρο ρύζι

Σύμφωνα με τον κινεζικό μύθο το μαύρο ρύζι ήταν φυλαγμένο αποκλειστικά για τον αυτοκράτορα. Το μαύρο ρύζι είναι ένας τύπος κολλώδους ρυζιού, που χρησιμοποιείται συνήθως στο μαγείρεμα της Ταϊλάνδης και των Φιλιππίνων. Ένα στρώμα από πίτουρα καλύπτει το ρύζι, και του δίνει ένα καφετί ή μαυριδερό χρώμα. Χρησιμοποιείται στα επιδόρπια, ειδικά εκείνοι που γίνονται με γάλα καρύδας.

Ποσότητα ρυζιού

Όταν μαγειρεύετε ρύζι να θυμάστε πως 1 φλιτζάνι ωμό ρύζι αποδίδει τρία φλιτζάνια ψημένο.

Αποθήκευση ρυζιού

Βάλτε το ρύζι σε ένα πλαστικό δοχείο με καπάκι για να κρατήσετε τα ζωύφια και την υγρασία έξω. Αποθήκευσε με αυτό τον τρόπο σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρύζι σας θα διαρκέσει για τους μήνες.

Για πιο σπυρωτό και άσπρο ρύζι

Για πιο σπυρωτό και άσπρο ρύζι προσθέστε ένα κουταλάκι του τσαγιού λεμόνι για κάθε ½ λίτρο νερό. Για περισσότερο άρωμα και θρεπτικότητα στο ρύζι, ψήστε το με ζωμό – υγρό που παίρνετε βράζοντας λαχανικά.

Το άμυλο του καλαμποκιού (corn flour)

Το άμυλο του καλαμποκιού (corn flour) έχει την διπλάσια δύναμη στο δέσιμο σαλτσών από το αλεύρι. Αν όμως θα δέσετε σάλτσες με υγρά που περιέχουν πολύ οξύ όπως οι χυμοί εσπεριδοειδών ή χυμό μήλου η δύναμη του μειώνετε στο μισό. Αν πάλι θα δέσετε υγρά που περιέχουν ζάχαρη σιγουρευτείτε ότι προσθέτετε το καλαμποκάλευρο αφού το υγρό έχει πάρει τουλάχιστον θερμοκρασία 80 βαθμών Κελσίου.

Πηγή:cychef

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Βάφλες με τσένταρ, μπέικον και μήλο

Taste and Hospitality

Κέικ πραλίνα μπανάνα

Alchemy

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!