Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Airbnb: Θα φιλοξενήσει δωρεάν 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες

Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ακίνητα που βρίσκονται στην πλατφόρμα της Airbnb και οι διαμονές θα χρηματοδοτηθούν από την ίδια την εταιρεία, σύμφωνα με τη δήλωση του Chesky στο Twitter. Ωστόσο, ο CEO δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με το ποσό που θα δαπανήσει η εταιρεία ή το χρονικό διάστημα για το οποίο θα μπορέσουν να μείνουν οι Αφγανοί πρόσφυγες στα ακίνητα της Airbnb.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι έχουν απομακρύνει από το Αφγανιστάν περίπου 48.000 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες, ενώ χιλιάδες άλλοι εξακολουθούν να προσπαθούν να διαφύγουν από τη χώρα, φοβούμενοι αντίποινα από τους Ταλιμπάν μαχητές που βρίσκονται τώρα στην εξουσία.

Το κύριο σημείο εξόδου είναι το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα. Οι Ταλιμπάν έχουν ορίσει προθεσμία αεροπορικής μεταφοράς έως τις 31 Αυγούστου και πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι δεν θα προλάβουν να φύγουν.

“Ο εκτοπισμός και η εγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στις ΗΠΑ και αλλού είναι μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας“, δήλωσε ο Chesky. “Αισθανόμαστε ευθύνη να προσφέρουμε“.

Επίσης, πρόσθεσε: “Ελπίζω ότι αυτό εμπνέει και άλλους ηγέτες επιχειρήσεων να κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο“.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb προέτρεψε τους οικοδεσπότες της εταιρείας να “επικοινωνήσουν” μαζί του εάν θέλουν να φιλοξενήσουν Αφγανούς πρόσφυγες και οικογένειες προσφύγων και δεσμεύτηκε να τους συνδέσει με τα κατάλληλα άτομα στην εταιρεία.

Ευτυχώς, πολλές εταιρείες κάθε είδους και μεγέθους σπεύδουν να δείξουν την υποστήριξή τους στα θύματα σε τέτοιες περιόδους μεγάλης κρίσης. Η Texas Medical Technology, προμηθευτής και διανομέας ιατρικού εξοπλισμού, δήλωσε στο CNBC ότι σχεδιάζει να προσλάβει 100 Αφγανούς πρόσφυγες μέσα σε ένα χρόνο σε εργοστάσιο στο Χιούστον.

Από την άλλη, δεν είναι η πρώτη φορά που η Airbnb καλύπτει το κόστος στέγασης ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Σύμφωνα με την εταιρεία, τουλάχιστον 75.000 άνθρωποι έχουν βρει ένα μέρος για να μείνουν σε περίοδο κρίσης, από το 2012 έως τώρα.

Πηγή: CNBC

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ακάλυπτες επιταγές πέραν των €33.000 τον Σεπτέμβριο

Taste and Hospitality

Ηφαίστειο Ισλανδία: Έψησαν λουκάνικα πάνω στις πέτρες που πέρασε η καυτή λάβα (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Θα εκτελούνται πέραν των 200 πτήσεων εβδομαδιαίως από και προς το αεροδρόμιο της Πάφου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!