Παρουσίαση Φιλοξενία

Χάρης Στυλιανίδης…«Ο Βρακάς» ο μερακλής της Κυπριακής γαστρονομίας (ΦΩΤΟΣ)

Μπαίνοντας στο χωριό του Πισσουρίου καταλήγουμε στην κεντρική και πλακόστρωτη πλατεία η οποία έχει μετατραπεί σε πεζόδρομο. Εκεί θα βρεις εστιατόρια, καφενεία και διάφορα άλλα εμπορικά μαγαζιά τα περισσότερα είναι ανοιχτά το Σ/Κ. Στους ανηφορικούς δρόμους του χωριού, θα συναντήσεις πρώτα την επιβλητική κύρια εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Απόστολο Ανδρέα. Μια μικρή διαδρομή που παραπέμπει σε κυκλαδίτικο νησί αρχίζει…

Κάπου εκεί ανάμεσα στην αρχιτεκτονική των μικρών σπιτιών και καφενείων θα συναντήσουμε την γραφική ταβέρνα «Ο Βρακάς» η οποία λειτουργεί από το 2010. Ο Χάρης Στυλιανίδης, μερακλής του φαγητού, φρόντισε ώστε η ταβέρνα να ταυτιστεί με τις κυπριακές γεύσεις, σε πιάτα που αφομοιώνουν ακόμα και μοντέρνες γαστρονομικές τάσεις. Η βασική αρχή είναι οι φρέσκιες πρώτες ύλες, με έμφαση στα ντόπια προϊόντα, όπως το διάσημο χαλούμι Πισσουρίου. Ο ιδιοκτήτης του μαζί με τον chef επιμελήθηκε το μενού ώστε να ταυτιστεί με τις κυπριακές γεύσεις, ενσωματώνοντας τοπικά προϊόντα με επιλογές και για  vegan.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η φιλοξενία είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ταβέρνας. Ο ίδιος ο Χάρης υποδέχεται τους θαμώνες τους καλωσορίζει, πιάνει κουβέντα μαζί του και όλοι φαίνεται να είναι φανατικοί επισκέπτες του «Βρακά».

Το εστιατόριο έχει πιστοποιηθεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού με το «TASTE of Cyprus» (στοιχεία εδώ για το τι είναι αυτή η πιστοποίηση. https://www.delightfulcyprus.com/pistopoisi-taste-cyprus-delightful-journeys).

Επίσης διαθέτει πλήρες χορτοφαγικό μενού προς ικανοποίηση της αυξητικής τάσης προς την χορτοφαγία και υγιεινό τρόπο ζωής (https://www.ovrakastaverna.com/menus).

 Όλα τα πιο πάνω πηγάζουν από το ανεξάντλητο μεράκι και αγάπη προς το ποιοτικό φαγητό, την άριστη εξυπηρέτηση και το πάθος για την οινογαστρονομία. Ο Χάρης είναι ενεργό μέλος του Ομίλου Οινοχοών Κύπρου, με αστείρευτη αγάπη για το κρασί και δίψα για γνώση για τον απέραντο κόσμο του κρασιού. Η ταβέρνα επικεντρώνεται κυρίως στα Κυπριακά κρασιά και ανάδειξη αυτών καθώς όπως μας εξηγεί: «Τα Κυπριακά κρασιά βρίσκονται σε ανοδική πορεία τόσο ποιοτικά όσο και οινογαστρονομικά. Πλέον τα αποτελέσματα που έχουμε μπροστά μας όσον αφορά το κυπριακό κρασί είναι αξία αναφοράς, έχουν ιστορία, παρών και μέλλον», επισημαίνει και συμπληρώνει:

«Οι γηγενείς ποικιλίες άρχισαν να αναδεικνύουν τις πραγματικές τους δυνατότητές αλλά είναι ακόμα στην αρχή και η στήριξη του κυπριακού κρασιού και των γηγενών ποικίλων ξεκινάει από εδώ, το πάντρεμα της κυπριακής κουζίνας με τα κυπριακά κρασιά είναι αυτό που απουσιάζει από το νησί αλλά σίγουρα είναι αυτό που πρέπει σιγά σιγά να εδραιωθεί, γιατί μόνο τότε η οινογαστεονομική κουλτούρα του νησιού θα αναδειχθεί».

«Παντρεύοντας» λουβιά με Ξινιστέρι, μπαρμπούνια με Βασίλισσα, Κουνέλι λεμονάτο με πρωμαρα, Κοκκινομανήταρα στα κάρβουνα με Μαραθεύτικο, κλεφτικο με Γιαννουδι και αναροπιττα με Κουμανταρία. Το εστιατόριο διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα δείπνα Οινογαστρονομίας προς ανάδειξη και στήριξη της Κυπριακής Οινογαστρονομικής κουλτούρας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 Ένας παραδοσιακός χώρος με χωριάτικο στιλ, οικογενειακή ατμόσφαιρα και άψογη φιλοξενία συνθέτουν ένα φιλόξενο σκηνικό για να απολαύσετε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ, ποικιλία μεζέδων με τη συνοδεία καλού κρασιού εκλεκτής ζιβανίας και κουμανταρίας.

Οι μεζέδες…και η σούβλα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ταχίνι, Μελιτζανοσαλάτα, Τυροκαφτερή, Τζατζίκι, Ρεβίθια με φρέσκο κόλιανδρο και τσίλι.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Κλέφτικο στη τσούκκα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Κεφτέδες, Πατάτες σκορδάτες, Συκώτι κοτόπουλο στη σχάρα με βαλσάμικο και φύλλα ρόκας, κοτόπουλο σουβλάκι, φλαματζερι στη σχάρα, Συκώτι αρνίσιο μαγειρευτό
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ελληνική σαλάτα με παρθένο ελαιόλαδο
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Χαλούμι Πισσουρκώτικο με παστό σύκο, σως από ρόδι και φρέσκο δυόσμο, Κουνουπίδι τηγανητό με ταχίνι και ξηρό κόλιανδρο, λούντζα καπνιστή, λουκάνικα, μανιτάρια στη σχάρα.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Παραδοσιακή σούβλα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 Ένα εστιατόριο που σερβίρει καλό φαγητό, το καλύτερο χαλλούμι που έχω φάει ποτέ. Μια ταβέρνα για φαγητό στο ύπαιθρο με την πιο θερμή ατμόσφαιρα και ένα από τα πιο εντυπωσιακά μενού που έχω δει και δοκιμάσει…Η συνταγή απλή ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Grace Hotel το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα στα Travel + Leisure World’s Best Awards 2022

Taste and Hospitality

Ιορδανία, ταξίδι στον χρόνο και στην βαθιά πίστη – Αμ(μ)άν οι εντυπώσεις…

Καλοκαιρινός αέρας στο σπίτι μας εύκολα και οικονομικά (BINTEO)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!