Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

13η Σεπτεμβρίου Εθνική Ημέρα Cachaça

Η 13η Σεπτεμβρίου αναγνωρίζεται ως Dia Nacional da Cachaça (Εθνική Ημέρα Cachaça) στη Βραζιλία και τιμά ένα σημαντικό κεφάλαιο στην παραμυθένια ιστορία του ζαχαροκάλαμου.

Το Cachaça θεωρείται το πρώτο αποσταγμένο απόσταγμα ζαχαροκάλαμου στην Αμερική, σχεδόν εκατό χρόνια πριν από τη χρονολόγηση του ρούμι. Η παλαιότερη καταγεγραμμένη απόσταξη φρέσκου χυμού ζαχαροκάλαμου σε απόσταγμα ήταν το 1523 σε φυτεία ζάχαρης στις ακτές της Βραζιλίας. Τον επόμενο αιώνα, το cachaça έγινε ένα αγαπημένο ποτό μεταξύ των Βραζιλιάνων, εξαιτίας τόσο της απόλαυσης όσο και του γεγονότος ότι ήταν ένα από τα πρώτα ευρέως καταναλωμένα προϊόντα που παράγονται τοπικά στην πορτογαλική αποικία της Βραζιλίας.

Ξεκινώντας γύρω στο 1630, ωστόσο, παρατηρήθηκε από τους Πορτογάλους ότι η πώληση και η κατανάλωση cachaça στην αποικία της Νότιας Αμερικής είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τις προσπάθειές τους να πουλήσουν στους αποικιστές της Βραζιλίας ένα είδος πορτογαλικού μπράντι σταφυλιών που ονομάζεται bagaceira και το οποίο αποστάχθηκε από το υπόλοιπο γλεύκος.

Σε μια προσπάθεια προώθησης της κατανάλωσης bagaceira, το 1635 ο βασιλιάς της Πορτογαλίας απαγόρευσε την παραγωγή και πώληση cachaça, γεγονός που ανάγκασε την αγορά cachaça να περάσει υπόγεια. Ωστόσο, τα κρυφά cachaça παρέμειναν ένα σημαντικό νόμισμα στο εμπόριο σκλάβων, και ακόμη και οι σκλάβοι που έφυγαν στη Βραζιλία χρησιμοποίησαν το cachaça που παρήγαγαν για να ανταλλάξουν τρόφιμα και άλλα αγαθά.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Tanqueray λανσάρει το τζιν Flor de Sevilla χωρίς αλκοόλ

Taste and Hospitality

Άνηθος: Μυρωδάτος, ωφέλιμος και πρακτικός

Taste and Hospitality

Κτήμα Τσέλεπος: Aνεξίτηλο το στίγμα τους στο χώρο του ελληνικού κρασιού.

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!