Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Πώς να είστε χαρούμενοι τα Χριστούγεννα

Δεν νιώθουν όλοι ευτυχισμένοι τα Χριστούγεννα. Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων βιώνει τη μελαγχολία των γιορτών. Οι επιστήμονες μας αποκαλύπτουν που οφείλεται αυτό αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε για να περάσουμε καλύτερα τις γιορτές. 

 Σύμφωνα με τους ειδικούς για να αποφύγουμε τη μελαγχολία των εορτών αρκεί να μειώσουμε τις υπερβολικές προσδοκίες μας στις οποίες οφείλεται αυτή η μελαγχολία.
 
Οι διαφημίσεις που μας κατακλύζουν συνεχώς με μηνύματα χαράς, αλλά και το ότι τα Χριστούγεννα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με ειδυλλιακές και ξέγνοιαστες στιγμές, είναι μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης και εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής. Τα παραπάνω υποστηρίζει ο δρ Σκοτ Χαλ, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής & Συμπεριφορικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Χαρούμενα Χριστούγεννα και φέτος | LG MAGAZINE


 
Σύμφωνα με τον δρ Χαλ, «οι μεγάλες προσδοκίες είναι πάντα καταδικασμένες να μην εκπληρώνονται  με αποτέλεσμα πολλοί να απογοητεύονται, και κάποιοι από αυτούς να καταρρέουν ψυχολογικά».
 
Ακόμη όπως υποστηρίζει έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, οι γιορτές για το 33% των ανδρών και το 45% των γυναικών στην χώρα μας, είναι συνυφασμένες με τη μελαγχολία.
 
Οι ειδικοί, ωστόσο,  μας διαβεβαιώνουν πως το να νιώθει κάποιος κάπως μελαγχολικός κατά τη διάρκεια των εορτών είναι φυσιολογικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Κλινικής Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, «οι γιορτές είναι ούτως ή άλλως μια συναισθηματικά φορτισμένη περίοδος και ειδικά φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης, η κατάσταση επιτείνεται». Εξάλλου η πρόσκαιρη αυτή μελαγχολία των εορτών, μας ξεχνάει αμέσως μόλις τελειώσουν.


  


Για να μειώσετε το στρες των εορτών
 
Προσέξτε τον εαυτό σας: καλό είναι να θέλετε να δώσετε το καλύτερο στους αγαπημένους σας και στην οικογένειά σας, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να γίνετε χαλί να σας… πατήσουν. Μην προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τους πάντες και να πραγματοποιήσετε όλες τις απαιτήσεις. Χρειάζεστε και λίγη ξεκούραση.
 
Δώστε έμφαση στην απλότητα: δεν υπάρχει λόγος να στολίσετε το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο της γειτονιάς με τα περισσότερα λαμπάκια, ούτε να  φτιάξετε όλων των ειδών τα τρόφιμα για το τραπέζι για να περάσετε καλά. Η ατμόσφαιρα γίνεται χριστουγεννιάτικη με λίγη καλή διάθεση.
 
Βγείτε έξω: πηγαίνετε σε κάποιο φιλικό σπίτι ή μια βόλτα. Οι γιορτές είναι μια ευκαιρία να ξεσκάσετε. Αν έχετε τη δυνατότητα κάντε μικρές “αποδράσεις που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο ξένοιαστα και θα σας απαλλάξουν από το στρες των εορτών.

Related posts

Οκτώ ποτά για να συνδυάσουμε τέλεια τον καφέ μας

Taste and Hospitality

Martinez, ένα αδίκως ξεχασμένο classic cocktail

Taste and Hospitality

Πώς θα δημιουργήσουμε υπέροχες φυσικές βαφές από τρόφιμα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!