Νέα Νεα της Αγορας

«Σέρνει το χορό της απελευθέρωσης» η έναρξη της τουριστικής περιόδου

Αέρα ελευθερίας αναπνέουμε από την 1η Μαρτίου, αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΝΤ1 την πρώτη ημέρα της Ανοιξης αναμένεται να τερματιστεί η ισχύς των αυστηρών απαγορεύσεων, υπό την προϋπόθεση ότι νοσηλείες και ποσοστό θετικότητας θα συνεχίσουν να μειώνονται. 

«Χθες για πρώτη φορά είχαμε δει πτώση των νοσηλειών και κάτω από τα 200. αν αυτή η τάση συνεχιστεί τότε θα επέλθουν αρκετές χαλαρώσεις την επόμενη βδομάδα», ανέφερε ο Επιδημιολόγος, Μιχάλης Βωνιάτης. 
Κυβέρνηση και ειδικοί επιδίδονται σε αγώνα δρόμου ώστε να ετοιμάσουν τον οδικό χάρτη των χαλαρώσεων, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα χωρίζεται σε δύο φάσης. 

Lockdown: Τέλος σε sms, click away - Απελευθέρωση μετακινήσεων εκτός νομού  | Έθνος

Η πρώτη φάση θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα Φεβρουαρίου και αναμένεται να περιλαμβάνει την αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων που μπορεί να συναθροίζεται σε οικίες, από 10 σε 15, την αύξηση του αριθμού ατόμων ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης από 8 σε 10 ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί μερικώς και ο αριθμός των παρευρισκομένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους και βαπτίσεις. 

Αν η επιδημιολογική εικόνα συνεχίσει να παρουσιάζει βελτίωση, η Κύπρος θα επιχειρήσει το πρώτο ουσιαστικό βήμα επιστροφής στην κανονικότητα την 1η Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τερματιστεί ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. 

2η φάση χαλαρώσεων 

-Τερματισμός διαχωρισμού πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους 
-Πρόσβαση ανεμβολίαστων σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, γήπεδα, θέατρα, γάμους και βαπτίσεις ( με safe pass/ αρνητικό τεστ) 
– Θα επιτρέπεται ο χορός 

Ως εκ τούτου, τα άτομα χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, αναμένεται να ανακτήσουν πρόσβαση σε χώρους εστίασης, γήπεδα, θέατρα, γάμους και βαπτίσεις κατόπιν προσκόμισης safe pass, οι προϋποθέσεις του οποίου θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες βδομάδες. 

Χαλάρωση μέτρων: Γάμοι με 300 άτομα και μουσική αλλά χωρίς χορό -  Διευκρινίσεις Παπαθανάση - Φωνή Μαλεβιζίου

Την ίδια μέρα αναμένεται να επιστρέψει στις ζωές μας και το λίκνισμα. Αν τελικά επιτραπεί ο χορός, δεν αποκλείεται οι πολίτες πριν από την είσοδο τους σε κέντρα διασκέδασης, ή κέντρα διεξαγωγής γάμων και βαπτίσεων να υποβάλλονται επί τόπου σε τεστ. Βολιδοσκοπείται το ενδεχόμενο να επιστρατευθούν και τα 300 συνεργεία δειγματοληψίας που διαθέτει η Κύπρος τα οποία θα βρίσκονται έξω από τα κέντρα διασκέδασης για έλεγχο των πολιτών. Το κόστος της εξέτασης θα επιβαρύνει τον πολίτη. 

Επιδημιολόγοι και Υπουργός Υγείας θα αναλύσουν τον οδικό χάρτη χαλαρώσεων την προσεχή Τρίτη στις 7 και 45 το πρωί, ενώ αν τελικά καταλήξουν στην τελική του μορφή, ο χάρτης θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση την ίδια ημέρα. 

«Θα υπάρξουν εισηγήσεις από τους επιστήμονες για χαλαρώσεις. Ο στόχος είναι να συνεδριάσουμε την Τρίτη στις 7.45 το πρωί πριν το Υπουργικό και μετά να πάω στο Υπουργικό στις 10.00.», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αρχίζει αύριο η απαγόρευση πτήσεων – Εκατοντάδες φθάνουν στην Κύπρο

Pitot: Tο πρώτο Ισραηλίτικο street food στέκι της Λεμεσού

Ξενοδοχείο σε αυτό το υπέροχο νησί δίνει δωμάτια για 4,5 ευρώ τη βραδιά (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!