Νέα Νεα της Αγορας

Η ρωσική βουλή έδωσε άδεια στον Πούτιν για χρήση στρατού: Θα επηρεαστεί ο τουρισμός της Κύπρου;

Διάφοροι τομείς της οικονομίας και όχι μόνο ο τουριστικός τομέας, ενδέχεται να επηρεαστούν από την ουκρανική κρίση, εκτιμά πηγή του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Στον απόηχο της απόφασης το Ρώσου Προέδρου για την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, η Δύση, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν ότι επεξεργάζονται οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Το Κοινοβούλιο της Ρωσίας άναψε πράσινο φως πριν απο λίγα λεπτά στις 6.20 ώρα Κύπρου για χρήση στρατού στο εξωτερικό, εγκρίνοντας το αίτημα του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με το RT. com.

Νωρίτερα, ο Πούτιν ζήτησε άδεια από το Κοινοβούλιο, ενώ το αίτημα είχε ήδη εξεταστεί από τις επιτροπές της Γερουσίας, όπως είχε τονίσει η πρόεδρος του συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Η απόφαση ελήφθη αφού η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Πριν από την ψηφοφορία, εκπρόσωποι των επιτροπών δήλωσαν ότι υποστήριξαν την εξουσιοδότηση, προτείνοντας ότι τα στρατεύματα θα μπορούσαν να σταλούν στο Ντονμπάς ως ειρηνευτικές δυνάμεις. Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε ότι τα στρατεύματα θα «δημιουργήσουν κανονικές συνθήκες για τη ζωή των ανθρώπων και θα διασφαλίσουν την ασφάλεια» εκεί.

Στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίεφ ο Πούτιν είπε ότι δεν έχει την πρόθεση να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία. “Είχαμε προβλέψει πως θα υπήρχαν εκτιμήσεις όπως ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία”, είπε και πρόσθεσε “αυτό δεν είναι καθόλου η πραγματικότητα”.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, η Ρωσία “αναγνώρισε τις νέες πραγματικότητας και εργάστηκε δραστήρια προκειμένου να ενισχύσει” τη συνεργασία με τις υπόλοιπες πρώην σοβιετικές χώρες, επικαλούμενος ως παράδειγμα το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν. Όπως είπε, η Ουκρανία είναι σε μια “διαφορετική κατάσταση” γιατί “το έδαφος αυτής της χώρας χρησιμοποιείται από τρίτες χώρες προκειμένου να προκαλέσουν απειλές σε ό,τι αφορά τη Ρωσία”.

«Διάφοροι τομείς της οικονομίας, και όχι μόνο ο τουριστικός τομέας, ενδέχεται να επηρεαστούν, ανάλογα με τις κυρώσεις που θα αποφασιστούν και τη διάρκεια των κυρώσεων αυτών», ανέφερε πηγή του Υφυπουργείου, σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για ενδεχόμενες επιπτώσεις στον τουρισμό συνεπεία της κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ολλανδία: Oι κάτοικοι δεν έχουν κουρτίνες στα σπίτια τους και έχουν λόγο

Taste and Hospitality

Εγχώριος Τουρισμός: Νέα πρόσκληση σε ξενοδόχους

Taste and Hospitality

Οι πωλήσεις της μπύρας Carlsberg επλήγησαν με πτώση 7%

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!