Νέα Νεα της Αγορας

Παρά την κυβερνητική εξαγγελία στον πάγο η ίδρυση Σχολής Θαλάσσιων Σπουδών στη Λάρνακα

Παρά την εξαγγελία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τρεις φορές,  ως έργο ανάπτυξης που θα φιλοξενήσει η πόλη του Ζήνωνα, συγκεντρώνοντας μάλιστα την προσοχή διεθνών φορέων που ασχολούνται με τη θάλασσα και τη ναυτιλία, ματαιώθηκε, όπως όλα δείχνουν οριστικά.

Με απόφαση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2018, η Σχολή Θαλασσίων Επιστημών και Τεχνολογίας, επρόκειτο να λειτουργήσει στη Λάρνακα,  με εκτιμώμενο κόστος δαπάνης τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επισκεφθεί την πόλη για να εξαγγείλει την έγκριση του έργου, από το Υπουργικό Συμβούλιο. Εντούτοις όπως ενημερώθηκαν οι Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, η επικαιροποιημένη τεχνοοικονομική μελέτη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, εκτόξευσε το κόστος  δημιουργίας της σχολής, στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Με δεδομένη την διόγκωση του  υπολογιζόμενου ποσού, θέση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία ζητήθηκε και δόθηκε μάλιστα γραπτώς στον Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Αντρέα Αποστόλου, είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, η υλοποίηση του έργου είναι ουσιαστικά εκτός πλάνου.

Η απάντηση του Υπουργείου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε βουλευτές,  με τον προεδρεύων της Επιτροπής Παιδείας Χρύσανθο Σαββίδη, να κάνει λόγο για κοροϊδία των Λαρνακέων και τον Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Αντρεα Αποστόλου να καλεί την πολιτεία να προχωρήσει στη δημιουργία επιτροπής για αξιολόγηση του κόστους.

Πρόταση του κυρίου Αποστόλου είναι η επιτροπή να αποτελείται από εμπειρογνώμονες του Πανεπιστημίου, του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Λάρνακας, με αντικείμενο εργασίας το διάλογο για την εκτίμηση του κόστους του έργου, αλλά και τρόπων υλοποίησης του.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ολλανδία: Oι κάτοικοι δεν έχουν κουρτίνες στα σπίτια τους και έχουν λόγο

Taste and Hospitality

Κυριακάτική «βόλτα»: Μπορείτε να πάτε για καράτε, κυνήγι, ψάρεμα και γυμναστική με βαράκια!

5 «ιταλικά» πιάτα που στην Ιταλία δεν τρώνε ποτέ!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!