Νέα Νεα της Αγορας

«Μην κόβετε αγριολούλουδα»: Προτροπές Τμ.Δασών για Καθαρά Δευτέρα

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την ευκαιρία της αργίας της Καθαρής Δευτέρας (7/3/2022) πληροφορεί και προτρέπει το κοινό για τα ακόλουθα:

*Κατά την έξοδο μας στα δάση και την ύπαιθρο,αποφεύγουμε το κόψιμο ή την εκρίζωση αγριολούλουδων και θάμνων, αφού αρκετά από αυτά είναι αυστηρά προστατευόμενα, ενώ κάποια μπορεί να είναι και ενδημικά και να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

*Τονίζεται ότι, το άναμμα φωτιάς οπουδήποτε στην ύπαιθρο απαγορεύεται πλην για την παρασκευή φαγητού εντός των προς τούτο ειδικά επιτρεπόμενων και διαρρυθμισμένων χώρων που βρίσκονται σε οργανωμένους εκδρομικούς και κατασκηνωτικούς χώρους. Το άναμμα φωτιάς εντός των κρατικών δασών ή σε απόσταση 2km από τις παρυφές του συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί.

*Επειδή σε ορισμένες περιοχές παρατηρείται προσβολή των πεύκων από το έντομο της πιτυοκάμπης, το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να αποφεύγει να κάθεται κάτω ή κοντά σε προσβεβλημένα πεύκα και να αποφεύγει να έρχεται σε επαφή με την κάμπια του εντόμου. Οποιοσδήποτε έρθει σε επαφή με την κάμπια του εντόμου και παρουσιάσει δερματικό πρόβλημα, πρέπει να αποταθεί για  ιατρική συμβουλή και φροντίδα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο στρατός στήνει μπλόκα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου

Taste and Hospitality

Υπεραγορές VS Περίπτερα: Η «μάχη» της Κυριακής, τα «καρφώματα» και οι περιπολίες…

Έτοιμα τα αεροδρόμια της Κύπρου-Πτήσεις απο τις 9 Ιουνίου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!