Νέα Νεα της Αγορας

Έρχεται εργατικό δυναμικό από τρίτες χώρες για να στελεχώσει ξενοδοχεία της Κύπρου

Μεγάλο εξακολουθεί να είναι και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου. Όπως είπε ο κ. Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ τον περσινό Σεπτέμβριο όταν και αναδείχτηκε αυτό το πρόβλημα, υπήρχε η αντίληψη ότι φέτος η Κύπρος θα είχε μια πολύ καλή τουριστικά σεζόν, όπως όλα όμως δείχνουν και η φετινή σεζόν θα είναι γεμάτη προκλήσεις και προβλήματα. Επισημαίνοντας παράλληλα, ότι μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η πανδημία η οποία μπήκε σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας της Ρωσικής εισβολής.

“Την έλλειψη εργατικού δυναμικού την αντιμετωπίσαμε και πέρσι έχοντας την μισή τουριστική εισροή με αυτή την 2019 και εκεί διαφάνηκε ότι αρκετές φορές δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στον βαθμό που θα έπρεπε, οπόταν θα πρέπει να στελεχώσουμε τις μονάδες μας το συντομότερο δυνατόν.”

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές και άδειες για να έρθει ξένο εργατικό δυναμικό από τρίτες χώρες καθώς οι προσπάθειες του Υπουργείου Εργασίας για εργοδότηση ντόπιου προσωπικού, απόβηκαν άκαρπες.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει εργατικό δυναμικό είναι μια πραγματικότητα τόνισε από την πλευρά του ο κ. Νεόφυτος Θρασυβούλου, Πρόεδρος ΟΣΙΚΑ.

“Είναι μια πραγματικότητα και δικαιολογημένα οι κύπριοι δεν θέλουν να έρθουν να εργαστούν μόνο εποχιακά και τον χειμώνα να μένουν χωρίς εργασία”.

Τα κέντρα αναψυχής τόνισε ο κ. Θρασυβούλου έδωσαν περιθώριο την περασμένη εβδομάδα ωστόσο από αυτή την εβδομάδα είναι έτοιμα να αρχίσουν τις διαδικασίες για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες στελέχωσης.

Στην ατζέντα του ΟΣΙΚΑ, είναι και το κατά πόσον Ουκρανοί πρόσφυγες θα μπορούσαν να εργαστούν στα πόστα αυτά, αφού έρθουν στην Κύπρο εξαιτίας του πολέμου στην χώρα τους.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τα σνακ που αφήνουν στον Άι Βασίλη τα παιδιά σ’ όλο τον κόσμο

Taste and Hospitality

Λευκωσία: Άνοιξε μπυραρία και την «πάτησε»

Taste and Hospitality

Χάος θα φέρει το ψηφιακό πιστοποιητικό προειδοποιούν αεροπορικές εταιρείες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!