Πρόσωπα Φιλοξενία

Πάνος Μιχαλόπουλος σχεδόν 13 χρόνια αγρότης: «Ο θάνατος του Σωτήρη με τσάκισε»

Στη δεκαετία του ’80 ήταν η αρρενωπή έκδοση του sex symbol, οι αφίσες του οποίου κατέκλυζαν τα κοριτσίστικα δωμάτια. Δεν τυποποιήθηκε υποκριτικά στο ρόλο του ζεν πρεμιέ, αλλά τον ανέλαβε… θέλοντας και μη στην προσωπική ζωή, έχοντας κάψει καρδιές μέσα από τις εμφανίσεις τους στα νεανικά, ανέμελα φιλμ του Γιάννη Δαλιανίδη «Βασικά… καλησπέρα σας», ”καμικάζι αγάπη μου, ”τα τσακάλια» και άλλες…

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος υπήρξε μία από τις πιο δημοφιλείς φυσιογνωμίες της ελληνικής τηλεόρασης, λόγω της συμμετοχής του σε κινηματογραφικές παραγωγές και βιντεοταινίες, αλλά φυσικά και λόγω της εντυπωσιακής νιότης του και το «γκελ» που έκανε μέσω αυτής. Στην πραγματικότητα όμως η καλλιτεχνική γκάμα του ήταν σαφώς πιο πλούσια απ’ όσο νομίζουν οι περισσότεροι.

Πάνος Μιχαλόπουλος: Δεν επιστρέφει ούτε στο θέατρο ούτε στην TV!

Η καριέρα του στο σινεμά ξεκίνησε το 1972 με την πολεμική ταινία του Κώστα Ανδρίτσου «Αέρα, αέρα, αέρα», ενώ δύο χρόνια αργότερα έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο του στο θρυλικό «Λούνα Παρκ» του Γιάννη Δαλιανίδη. Το 1977 έπαιξε στην «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη, πλάι στην Ειρήνη Παππά, τον Κώστα Καζάκο και την Τατιάνα Παπαμόσχου. Συνολικά συμμετείχε σε 28 ταινίες και σε 15 τηλεοπτικές σειρές, ενώ έπαιξε με επιτυχία και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Ο δεύτερος γάμος του έγινε με τη Ρούλα Κορομηλά, την οποία γνώρισε το 1981, ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και εφτά χρόνια μετά, το 1988, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας. Όμως, ύστερα από δυο χρόνια τράβηξαν χωριστούς δρόμους.

Η πρώτη εμφάνιση του στο θεατρικό σανίδι έγινε το 1978 στο πλευρό της Ελλης Λαμπέτη στο έργο «Φιλουμένα Μαρτουράνο», ενώ το 1980 πρωταγωνίστησε -με τον Κώστα Αρζόγλου και τον Ηλία Λογοθέτη- σε ένα gay έργο που συζητήθηκε πολύ, την «Ξανθιά φράουλα». Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε πάλι με την Ελλη Λαμπέτη στο έργο «Ντόλλυ» και το 1982 ακολούθησε ένας ακόμη σταθμός στη θεατρική καριέρα του, όταν συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην «Κυρία με τις καμέλιες».

Ο παραγωγός του ΣΚΑΙ Ηλίας Βασίλογλου συνάντησε τον ηθοποιό και έβγαλαν μαζί μια selfie φωτογραφία, που κατόπιν δημοσίευσε στο facebook. Όπως θα δείτε ο χρόνος είναι φίλος του αφού στα 69 του εξακολουθεί να είναι ένας ιδιαίτερα γοητευτικός άντρας.

Στην τηλεόραση, οι πιο επιτυχημένες δουλειές του ήταν τα «Τα Λιονταράκια του κυρ Ηλία» (1985, ΕΡΤ), το «Τμήμα Ηθών» (1992, ΑΝΤ1), το «Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο» (2001, ANT1) και «Η ώρα η καλή» (2004, Mega). Η τελευταία δουλειά του στην υποκριτική χρονολογείται το 2009 με τη σειρά «Σ’ αγαπάω, πάρκαρε», που προβλήθηκε σε διαδικτυακό κανάλι.

Έκτοτε, ο γεννηθείς το 1949 στην Καλαμάτα, Πάνος Μιχαλόπουλος πρώην σύζυγος της Ρούλας Κορομηλά, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα πατρογονικά κτήματά του στη Μεσσηνία, δηλώνοντας ως ιδιότητα «αγρότης».

Πάνος Μιχαλόπουλος: Γιατί εξαφανίστηκε, πώς περνά τον καιρό του, ποιος  θάνατος του κόστισε

Το 2014 ήταν ένα βήμα από την επανεμφάνιση του στην τηλεόραση, υποψήφιος για ένα βασικό ρόλο στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Εθνική Ελλάδος», αλλά το deal χάλασε, καθώς δεν τα βρήκε με τους ιθύνοντες της παραγωγής . Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 συζητούσε με τον Αντ1 για να συμμετάσχει στο «Dancing with the stars», ωστόσο χολώθηκε από την απόλυση του γιου του, Σωτήρη, ο οποίος εργαζόταν επί 12 χρόνια ως τεχνικός στο κανάλι του Αμαρουσίου, το οποίο ο Μιχαλόπουλος ο πρεσβύτερος θεωρούσε δεύτερο «σπίτι» του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

«Δεν με ενδιαφέρει ούτε να ξαναβγώ στο γυαλί, ούτε στο θέατρο. Οι προτάσεις που μου κάνουν με αφήνουν αδιάφορο. Αποφεύγω κάθε είδους δημοσιότητα, γιατί δεν με ενδιαφέρει αυτός ο τομέας πλέον. Χαίρομαι όταν περπατάω στο δρόμο και με πιάνουν μικροί και μεγάλοι και μου λένε “μεγαλώσαμε με σένα”. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μου», δήλωνε προ καιρού στην εφημερίδα «freddo», προσθέτοντας ότι λόγω των πολλών ασχολιών με τα κτήματα που κληρονόμησε από τον πατέρα του, δεν υπάρχουν κενές ώρες για κάτι άλλο.

Άλλωστε η κοσμική ζωή είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει πλέον. «Η ζωή μου κυλάει πολύ όμορφα, πολύ ήρεμα και πολύ ωραία. Κυρίως στη φύση. Έχω στο πλευρό μου την οικογένειά μου, καλά φιλαράκια και πολλά ενδιαφέροντα να κάνω. Πίστεψε με, δεν μου φτάνει το εικοσιτετράωρο για να γεμίσει».

Ο Σωτήρης και ο Πάνος….

Ο θάνατος του Σωτήρη Μουστάκα τον έχει στιγματίσει που δεν μπορεί να δεχτεί ότι δεν είναι πια ανάμεσά μας… ότι έφυγε τόσο νέος.. .διότι όπως λέει ο ηθοποιός “ο Σωτήρης ήταν οικογένειά μου”.  Μέσα λοιπόν από συνέντευξη που παραχώρησε ύστερα από πολλά χρόνια, αναφέρθηκε συγκινημένος και για την απώλεια του Κύπριου ηθοποιού που τον στιγμάτισε: 

«Δεν ήταν απλά οι ταινίες που κάναμε με τον Σωτήρη. Είχαμε μια πολύ στενή, οικογενειακή φιλία, που θα μείνει αναντικατάστατη. Και με τον γιο μου έκανε παρέα ο Σωτήρης και σε πολλές ταινίες παίξαμε και σε πολλά θεατρικά. Αλλά κυρίως κάναμε στενή παρέα. Ήταν η ίδια μας η οικογένεια ο Σωτήρης Μουστάκας. Και ήταν σπουδαία ψυχή και άνθρωπος. Σκέψου, δεν μπορώ ούτε να μιλάω για τον χαμό του».

Αυτή είναι η μεγάλη πίκρα του Πάνου Μιχαλόπουλου: “Με τον Σωτήρη Μουστάκα είχαμε κάτι παραπάνω από μια συνεργασία. Είχαμε στενή φιλία. Είχα ζήσει μαζί του πάρα πολύ ωραίες στιγμές και καταστάσεις. Γιατί να φύγει νέος από τη ζωή. Θα μπορούσε να δώσει πολλά στο επάγγελμά μας», αναφέρει συγκινημένος.

undefined
Πάνος Μιχαλόπουλος: Ο τσακωμός του με Κανάλι. Η πίκρα του για μια απώλεια  Τι κάνει σήμερα ο ηθοποιός - YouTube

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Oλόκληρη η πόλη μένει σ’ ένα μόνο κτήριο (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η φιλοσοφία της Ιταλικής πίτσας βρίσκεται στη Λευκωσία!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οδοιπορικό στα ορεινά της Κω

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!