Νέα Νεα της Αγορας

11% των κατοίκων της Κύπρου είναι πολίτες άλλων χωρών της ΕΕ

Μεταξύ των κρατών μελών όπου το ποσοστό κατοίκων από άλλες χώρες (τόσο πολιτών χωρών της ΕΕ όσο και πολιτών τρίτων χωρών) είναι μεγαλύτερο του 10% βρίσκεται η Κύπρος, στην τρίτη θέση μετά το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα, σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η Κύπρος είναι παράλληλα μια από τις λίγες χώρες όπου το ποσοστό κατοίκων που προέρχονται από άλλη χώρα της ΕΕ είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό κατοίκων από τρίτες χώρες.
 
Ειδικότερα, την 1η Ιανουαρίου του 2021, στην Κύπρο το 11% των κατοίκων ήταν πολίτες άλλων κρατών μελών της ΕΕ (κοινοτικοί), ενώ το 8% ήταν πολίτες χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 5% των κατοίκων προερχόταν από τρίτη χώρα. Σε απόλυτους αριθμούς, 23,7 εκατομμύρια πολίτες τρίτων χωρών ζούσαν σε ένα από τα κράτη μέλη της ΕΕ.
 
Ο μέσος όρος των κοινοτικών, που ζούσαν σε άλλη χώρα της ΕΕ από τη χώρα στην οποία ήταν πολίτες, βρισκόταν στο 4%. Σε απόλυτους αριθμούς, οι πολίτες της ΕΕ που ζούσαν σε άλλο κράτος μέλος ανέρχονταν στα 13,7 εκατομμύρια.
 
Ο μεγαλύτερος αριθμός πολιτών τρίτων χωρών που ζούσαν σε κράτη μέλη της ΕΕ κατά την 1η Ιανουαρίου 2021 καταγράφηκαν σε απόλυτους αριθμούς στη Γερμανία (10,6 εκατομμύρια), την Ισπανία (5,4 εκατομμύρια), καθώς και τη Γαλλία και την Ιταλία (5,2 εκατομμύρια στην κάθε μία).

Οι πολίτες τρίτων χωρών που ήταν κάτοικοι των τεσσάρων αυτών χωρών αποτελούσαν το 70,3% όσων πολιτών τρίτων χωρών ζούσαν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων, οι οποίοι δεν είναι πολίτες της χώρας διαμονής καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο. Ειδικότερα, 47% των κατοίκων δεν είναι πολίτες της χώρας, με 38% να προέρχεται από κράτος μέλος της ΕΕ και 9% από τρίτη χώρα.
 
Υψηλή αναλογία κατοίκων από άλλες χώρες καταγράφηκε στη Μάλτα (8% από ΕΕ, 12% εκτός ΕΕ, 20% σύνολο), την Κύπρο (11% συν 8%, 19% σύνολο), την Αυστρία (9% συν 8%, 17% σύνολο), την Εσθονία (2% συν 14%, 16% σύνολο), τη Λετονία (0% συν 13%, 13% σύνολο), την Ιρλανδία (7% συν 6%, 13% σύνολο), τη Γερμανία (5% συν 7%, 12% σύνολο), το Βέλγιο (8% συν 4%, 12% σύνολο) και την Ισπανία (4% συν 8%, 12% σύνολο).
 
Το χαμηλότερο ποσοστό κατοίκων άλλων χωρών, είτε από την ΕΕ είτε εκτός της ΕΕ, καταγράφηκε στη Ρουμανία όπου βρισκόταν κάτω από το 1%. Το ποσοστό αυτό βρισκόταν περίπου στο 1% σε Πολωνία, Σλοβακία και Βουλγαρία, στο 2% στην Ουγγαρία και μόλις στο 3% σε Κροατία και Λιθουανία.
 
Στα πλείστα κράτη μέλη της ΕΕ, η πλειοψηφία των κατοίκων που δεν ήταν πολίτες, ήταν πολίτες τρίτων χωρών. Το ποσοστό των κατοίκων από άλλες χώρες της ΕΕ ήταν μεγαλύτερο από τους κάτοικους από τρίτες χώρες μόνο στο Λουξεμβούργο, την Κύπρο, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τις Κάτω Χώρες και τη Σλοβακία.
 
Οι τέσσερις εθνικότητες με περισσότερους κατοίκους σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ ήταν οι Ρουμάνοι, οι Πολωνοί, οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι.

ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα και ποινές αλλά και ωράριο κυκλοφορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελλάδα: Φόβοι επιστροφής σε γενικό lockdown

Taste and Hospitality

Στη χώρα μας ακόμη ψάχνουν λύσεις για διευκόλυνση εγγραφών στο «Airbnb»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!