Άποψη Νεα της Αγορας

«Κουκλίτσα μου», η ζωή δεν είναι μεγάλες θεωρίες και δεν καμουφλάρεται με τεχνάσματα

Αγαπητή μου, δεν σε θέλει. Ούτε να σε βλέπει. Ούτε να σε αγγίζει. Ούτε θέλει να είσαι στην καθημερινότητα του. Του τελείωσε. Άνανδρα; Ή όχι, έχει σημασία; Eσύ «χάθηκες» στο να ετοιμάζεις το μεσημεριανό τραπέζι, να φροντίζεις το σπίτι, να νανουρίζεις παιδιά, να φτιάχνεις καριέρα και βλεφαρίδες, μαλλί και νύχια για να είσαι ακόμη επιθυμητή σε αυτόν. Κι εκείνη ακριβώς τη στιγμή μια άλλη τον κάνει να νοιώθει superman…Να «υποφέρει», να γίνεται «γατούλα» την ώρα που ξεσκατίζεις τα παιδιά και τα όνειρα σου. ΗΤΤΑ κοπέλα μου. Τον κέρδισε άλλη. ΤΕΛΟΣ.

 Πανηγύρισε για τις στιγμές που ζήσατε που ήσουν η μεγάλη του αγάπη και ας «την έκανε» μακριά από εσένα. Δεν έχει «πατώματα». Δεν έχει δάκρυα – για κανένα άντρα που αγάπησες.

Βάζεις «κραγιόν» και έχεις στην αγκαλιά σου τα μεγαλύτερα δώρα που σου έδωσε εκείνη η σχέση  ή γάμος. Κοιτάς κάθε λεπτό τα πιτσιρίκια σου να μεγαλώνουν: Γελάτε μαζί,  κλάψατε για ένα τρενάκι που έσπασε, άκουσες φωνές παιδικές στο σπίτι, τραγούδια, κάνατε ζωγραφιές,  πήγατε εκδρομές…Και το βράδυ με μια φίλη και ένα ποτήρι κρασί  έκανες την αυτοκριτική σου για να πας παρακάτω.

Θα γνωρίσεις λαμόγια, όπως σε βολεύει αποκάλεσε τους, που σε θέλουν μόνο για ένα βράδυ, που σε θέλουν ως «τρόπαιο», που σε θέλουν γιατί εν «αδκιασεροί»… Ακόμη και έτσι να είναι πίστεψε με θα έρθει εκείνος που θα σε δει στα μάτια και θα ξέρει ακριβώς το «χρώμα τους». Θα έχεις ακριβώς αυτό που ονειρεύεσαι…

Άσε τα τραγούδια, τα quotes, τους στίχους για να αυτομαστιγώνεσαι. Άσε  τα ποτά, τα ξενύχτια και γίνε η γήινη γυναίκα που όλοι οι άντρες θέλουν στον πλάι τους. Δεν είναι χαζοί, ξέρεις.

 Ότι δείξεις – αυτό θα πάρεις. Μην παιδεύεσαι αγαπητή μου σε αποχρώσεις σκιών, και χρωματισμούς τακουνιών. Αυτό που θα καταφέρεις να πάρεις είναι μια χορηγία κάποιων ημερών σε είδος ή σε χρήμα και θα σε πετάξει. Και θα πάει στην επόμενη – Και εσύ στον επόμενο. Και θα βρεθείς σε ένα  κύκλο και θα κάνεις γύρους, άσκοπους. Θα χάσεις ώρες, μέρες σ’ ένα δήθεν «γιατί» που επέλεξες να σε βασανίζεις.

Εκδρομή Φωτογραφίες Αρχείου, Royalty Free Εκδρομή Εικόνες | Depositphotos®

Νοιώσε ευγνωμοσύνη για ότι έζησες – χαμογέλα και προχώρα.  Και αν θες την προσωπική μου γνώμη γιατί γράφω εκ του ασφαλούς, τον αγάπησα όσο τίποτα άλλο στην ζωή μου και ακόμη τον αγαπώ…αλλιώς. Και είναι τατουάζ στη ψυχή μου και το ξέρουν όλοι. Είμαι περήφανη για χίλια δυο που έκανε μακριά μου. Μετά από μένα. Χαμογελώ με τις επιτυχίες του και τρέμω μην πάθει κάτι. Αλλά δεν «τρελαίνομαι» κιόλας…Στο πλάι του η επιλογή του – που δεν είμαι εγώ.

Και τι έγινε; Οι σχέσεις δεν είναι διαγωνισμός. Δεν είναι reality. Οι σχέσεις είναι ένα υπέροχο ταξίδι για να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στον εαυτό μας. Οι σχέσεις – είναι σχέσεις: Με αρχή και τέλος. Που το είδες γραμμένο κοπέλα μου ότι η ζωή είναι ΜΟΝΟ ένας άντρας; Που είδες γραμμένο ότι με την χειραγώγηση και τις απειλές και τα κλαψουρίσματα το παρελθόν θα επιστρέψει;

Δεν μπορείς να σβήσεις κάθε ανάμνηση από όσα ζήσατε από το μυαλό σου και δεν υπάρχει λόγος. Απλά άλλαξε την οπτική γωνία που κάθε φορά που σου έρχεται στο μυαλό. Είναι ΟΚ να τον σκέφτεσαι τον πρώην σύντροφο είναι ένα υγιές, φυσιολογικό στάδιο μιας σχέσης που τελειώνει και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα που να ορίζει τον χρόνο που θα κάνεις για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό. Φωτογραφίες, δώρα, ρούχα, το άρωμά του, αν παραμείνουν στο σπίτι σου, είναι ΑΠΛΩΣ αντικείμενα. Η προδοσία είναι και αυτή ένα κομμάτι της ζωής. Όσο και αν μας πληγώνει, πρέπει να αποδεχτούμε πως η ζωή εμπεριέχει και ψεύτικές σχέσεις και αυτό να το δούμε ως την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τις σχέσεις που μας αξίζουν.

Παίρνω τα παιδιά μου αγκαλιά, μπαίνω στο αμάξι χωρίς προορισμό με ένα σακίδιο και τα φιλαράκια και χαλαρώνω. Επιστρέφω στο σπίτι εξαντλημένη με χίλια δυο στο κεφάλι μου – αλλά σε καμία περίπτωση πώς θα σκοτώσω τα παιδιά για να  φέρω έναν άντρα ξανά στην ζωή μου…

Το πιο σπουδαίο ταξίδι: Tο κυνήγι της χαράς και της αγάπης… Και αν δεν σε φλερτάρει κανείς, φλέρταρε εσύ με το φως, τον ήλιο, τη θάλασσα, τη φύση.

Ps. Εάν ο χρόνος περνάει κι εσύ εξακολουθείς να νιώθεις οργή και θλίψη που σε εμποδίζουν να προχωρήσεις στη ζωή σου, είναι σκόπιμο να μιλήσεις με κάποιον ψυχοθεραπευτή. AMEΣΑ

Jesus Said, "Become Like Little Children" - FaithGateway

Αφιερωμένο στην Ίριδα, Τζωρτζίνα και Μαλένα

Νικολέτα Χ.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

WOW! Χωρίς rapid test στις κάλπες…Ναι, στα σχολεία, malls, εστίαση, γήπεδα, ξενοδοχεία…

Taste and Hospitality

Στήριξαν 280 χιλ. εργαζομένους και 60 χιλ. επιχειρήσεις – Ξέχασαν…όμως κάτι

Taste and Hospitality

Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να αγγίζει σχεδόν 40αρια – Εκλογές vs παραλία!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!