Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ισπανικός τουρισμός: Οι κρατήσεις για το Πάσχα, στο 80% για το β’ τρίμηνο

Η Ισπανία αναδεικνύεται κορυφαίος προορισμός στον κόσμο για το εφετινό Πάσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ταξιδιωτικών πληροφοριών και δεδομένων ForwardKeys. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας μαζί με την ForwardKeys.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κρατήσεις για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στην Ισπανία έχουν φτάσει ήδη στο 90% των αφίξεων του 2019. Για το β’ τρίμηνο η Ισπανία αναμένει ότι οι αφίξεις θα φτάσουν στα επίπεδα του 80% έναντι αυτών του 2019.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φαίνεται να επηρεάζει την πασχαλινή τουριστική περίοδο στην Ισπανία, τόνισε ο υφυπουργός Τουρισμού Φερνάντο Βάλντες, προσθέτοντας ότι οι όποιες επιπτώσεις στον ισπανικό τουρισμό θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια και την ένταση της σύγκρουσης.

Αύξηση έναντι του 2019 από σκανδιναβικές χώρες, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο

Ο  υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Reyes Maroto, εξάλλου, είπε ότι η παραλλαγή omicron του κορωνοϊού δεν αποτελεί εμπόδιο στις τουριστικές αφίξεις, καθώς η Ισπανία θεωρείται στις κύριες αγορές της ως ασφαλής προορισμός λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού του πληθυσμού.

Ως προς τις κρατήσεις για τις διακοπές του Πάσχα στην Ισπανία παρατηρείται, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, αύξηση 44% από τη Δανία, 39% από τη Σουηδία, 26% από τη Γερμανία και 13% από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αριθμός των κρατήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου 26% χαμηλότερος από το 2019.

Κυριαρχούν τα Κανάρια Νησιά

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους προορισμούς για πασχαλινά ταξίδια στην Ισπανία, οι τέσσερις βρίσκονται στα Κανάρια Νησιά: Λανθαρότε, Φουερτεβεντούρα, Τενερίφη και Γκραν Κανάρια, με τον πέμπτο προορισμό να είναι η Ίμπιζα. Αυτή ήταν η κύρια τάση που παρατηρήθηκε από την ForwardKeys και το 2021.

Ταχεία ανάκαμψη στην Ισπανία

Καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, είπε ο Χουάν Γκόμεζ, Επικεφαλής Market Intelligence της ForwardKey, είδαμε απογοήτευση στους ταξιδιώτες. Τώρα αυτή η συσσωρευμένη απογοήτευση έχει μετατραπεί σε ανανεωμένο ενδιαφέρον από τους ταξιδιώτες. Σε αυτή τη νέα φάση της πανδημίας, η Ισπανία ανακάμπτει ταχέως σε σημείο που πλησιάζει τους όγκους πριν από την έναρξη της κρίσης. Αυτό το Πάσχα αναμένουμε ότι οι παραδοσιακές αγορές της χώρας, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Γερμανία, θα υπερβούν τα επίπεδα αφίξεων πριν από την πανδημία.

Οι οικογένειες έχουν τον πρώτο λόγο

Ο ίδιος είπε ότι τα πράγματα δεν θα είναι ίδια με τα χρόνια προ πανδημίας. Τα δεδομένα της ForwardKey δείχνουν ότι η διάρκεια παραμονής είναι έως και 9 ημέρες κατά μέσο όρο στην Ισπανία με τη μεγαλύτερη αύξηση να παρατηρείται σε ομάδες 3 – 5 ατόμων. Συνήθως αυτό το μέγεθος αντικατοπτρίζει οικογένειες. Αυτό είναι ενδιαφέρον, είπε, καθώς σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία, οι τουριστικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να σκεφτούν πρακτικές που ενδιαφέρουν τις οικογένειες.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει μόνο 7% λιγότερες θέσεις για διεθνείς πτήσεις προς την Ισπανία το Πάσχα από ό,τι την ίδια εποχή το 2019. Ορισμένοι προορισμοί όπως η Φουερτεβεντούρα (+17%), η Ίμπιζα (+16%), η Τενερίφη (+11%) και η Πάλμα ( +3%) θα έχουν περισσότερες θέσεις από ό,τι σε περιόδους προ πανδημίας.

Οι προοπτικές για τις αφίξεις στην Ισπανία το δεύτερο τρίμηνο και το καλοκαίρι

Η Ισπανία επιδεικνύει ανθεκτικότητα και παραμένει ένας από τους πιο προτιμώμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς το δεύτερο τρίμηνο και το καλοκαίρι. Κατά την εξέταση των μελλοντικών κρατήσεων για το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το 2019, η Ισπανία έχει μείωση κατά 22%, αλλά εξακολουθεί να προηγείται της γειτονικής Γαλλίας και Πορτογαλίας.

“Αυτό είναι πραγματικά ενθαρρυντικό καθώς μια τάση που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή, οπότε αυτό το ποσοστό μπορεί μόνο να βελτιωθεί”, λέει ο Χουάν Γκόμεζ.

Επιπλέον, η ζήτηση είναι πραγματική, καθώς η χωρητικότητα θέσεων που έχει προγραμματιστεί γι αυτήν την περίοδο είναι μειωμένη κατά 5% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019. Σε ορισμένους προορισμούς όπως η Τενερίφη και η Πάλμα ντε Μαγιόρκα  η χωρητικότητα είναι αυξημένη κατά +14% και κατά 4% αντίστοιχα, επομένως, υπάρχει προσδοκία αύξησης της ζήτησης.

Τέλος, για τη θερινή περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, όπως είπε ο Γκόμεζ, οι αεροπορικές κρατήσεις σε διεθνείς πτήσεις στην Ισπανία παρουσιάζουν αύξηση 197% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Κάτι τρέχει» στην ακτή Lady’s Mile

Taste and Hospitality

Το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου θα έχει ύψος 360,4 μέτρα (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Με διατροφική επισήμανση η ετικέτα των κρασιών από το 2024

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!