Νέα Νεα της Αγορας

Ανακάμπτει ο γαμήλιος τουρισμός στην Αγία Νάπα

Ανακάμπτει φέτος ο γαμήλιος τουρισμός στην Αγία Νάπα, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια πλήγηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Μαρία Ττοφινή – Τσαντίλα, Πολιτιστική Λειτουργός και Προϊσταμένη του Τμήματος Γάμων του Δήμου Αγίας Νάπας.

Πρόσθεσε ότι «το 2019 στην Αγία Νάπα τελέστηκαν γύρω στους 900 πολιτικούς γάμους, το 2020 πραγματοποιήθηκαν μόνο 100 και γύρω στους 350 το 2021. Ωστόσο φέτος, παρά τη μικρή ακύρωση γάμων από Ρώσους και Ουκρανούς, έχουμε κρατήσεις για τέλεση χίλιων περίπου πολιτικών γάμων».

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Τσαντίλα είπε πως «η πλειονότητα των γάμων που θα τελεστούν φέτος στην Αγία Νάπα είναι από τη Ληθουανία, την Εσθονία και την Πολωνία, οι οποίες έχουν αντικαταστήσει τον μικρό αριθμό των Ρώσων, αφού ως επί το πλείστο οι πολιτικοί γάμοι στην Αγία Νάπα ήταν από τη Βρετανία».

Σημείωσε ακόμα ότι «προς το παρόν φαίνεται να είμαστε λίγο καλύτερα από το 2019. Όλα δείχνουν ότι ο γαμήλιος τουρισμός ανακάμπτει στην Αγία Νάπα, αφού μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι εταιρείες οι οποίες ασχολούνταν με τον γαμήλιο τουρισμό από τη Ρωσία και την Ουκρανία, στράφηκαν σε άλλες αγορές».

Είχαμε, συνέχισε «και τα προηγούμενα χρόνια, μια μικρή ένδειξη για τέλεση πολιτικών γάμων από τη Ληθουανία, την Εσθονία και την Πολωνία, ωστόσο φέτος οι κρατήσεις είναι πολλαπλάσιες».

Σε ερώτηση για πραγματοποίηση πολιτικών γάμων ζευγαριών από το Ισραήλ, η κα. Τσαντίλα απάντησε πως «έχουμε μόνο ένα μικρό αριθμό γάμων από τη συγκεκριμένη χώρα, ενώ στην Αγία Νάπα υπάρχει κάθε χρόνο ένας σταθερός αριθμός γάμων από τη Βρετανία».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι Βρετανοί φτάνουν για τον γάμο τους με αριθμό συγγενών τους, με αποτέλεσμα ο γαμήλιος τουρισμός να επηρεάζει όλες τις πτυχές της οικονομίας της περιοχής και τον κύκλο εργασιών επιχειρήσεων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν. Ανάλογα με τα οικονομικά του ζεύγους, φτάνουν στην περιοχή με τις οικογένειες τους, διαμένουν σε ξενοδοχεία και για τις διακοπές τους, ενώ εργάζονται οι παρεμφερείς επιχειρήσεις που ασχολούνται με τους γάμους, μεταξύ των οποίων τα ανθοπωλεία, τα ταξί, τα εστιατόρια και οι αίθουσες δεξιώσεων για το γαμήλιο γλέντι».

Η κα. Τσαντίλα εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «φέτος να δούμε το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια μας έφερε καταστροφή στον τουριστικό τομέα. Ευχόμαστε επίσης να δοθεί τέλος και στον πόλεμο στην Ουκρανία, να επικρατήσει η ειρήνη, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του κόσμου και το 2023 να επανέλθουμε στις καλές εποχές του 2019 και να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Λατρεμένη Εύβοια…Ψηλά στην λίστα των New York Times με μια συγκινητική αναφορά

Taste and Hospitality

Αύριο μαθητές ετοιμάζονται να σπάσουν…διαστημικό παγκόσμιο ρεκόρ – Ζωντανή μετάδοση

Λευκωσία: Όχι μόνο δεν εφάρμοσαν τα μέτρα, αλλά λιθοβόλησαν και Αστυνομικούς

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!