Εσωτερικοί Σχεδιασμοί Φιλοξενία

VIVIDORA HOTEL: Το boutique hotel της Βαρκελώνης με το ιδιαίτερο design

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που προσφέρει μια πραγματικά τοπική εμπειρία, με μοναδικούς χώρους που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής της Βαρκελώνης, με ένα κομψό και χαρούμενο τρόπο, καθώς και φρέσκια ατμόσφαιρα, όπως και η ίδια η πόλη. Τα Kimpton Hotels είναι μοναδικά boutique ξενοδοχεία, με ομοιόμορφο σχεδιασμό, προσφέροντας γνήσιες και τοπικές εμπειρίες. Τα Kimpton Hotels θέλουν να περιγράψουν τον εαυτό τους ως μια μάρκα που «προσφέρει πολυτέλεια», με τοπικά αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ, και ένα πολύ προσωπικό στυλ.

Στόχος του design ήταν να δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο με μια τοπική προσέγγιση, χειροποίητα και ειδικά σχέδια, με μοναδικούς χώρους, που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής και την αρχιτεκτονική της Βαρκελώνης.

Η στρατηγική σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός διαλόγου μεταξύ του ξενοδοχείου και της Βαρκελώνης, και πιο συγκεκριμένα, μιας στενής σύνδεσης με τη γειτονιά, όπου το ακίνητο βρίσκεται.

Η Ciutat Vella, που σημαίνει Παλιά Πόλη και η οποία είναι πράγματι το παλαιότερο μέρος στην πόλη, είναι μια καλλιτεχνική γειτονιά με μια νέα ζωντανή ψυχή: μικροί πεζόδρομοι, μουσεία, street art, μικρά καταστήματα, παραδοσιακά μπαρ και καφετέριες κλπ.

Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν διαφορετικοί και μοναδικοί χώροι μέσα στο ξενοδοχείο, καλώντας τόσο τους επισκέπτες όσο και τους ντόπιους να μείνουν, να απολαύσουν, να γνωρίσουν και να συναντηθούν.

Όλα αντανακλούν τον τοπικό τρόπο ζωής, καθώς είναι διάχυτη μια κομψή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, με απίστευτα κομψό και -ταυτόχρονα- γνήσιο τρόπο. Ο σχεδιασμός φέρνει χειροποίητα στοιχεία, τοπικές μάρκες και έργα τέχνης, πολύχρωμα κεραμικά μοτίβα, μαζί με ανανεωμένες αναφορές στο ιστορικό του παρελθόν, σε συνδυασμό με μια σύγχρονη και αυθόρμητη σχεδιαστική προσέγγιση, που δίνει στο Vividora Hotel μια μοναδική, ενεργητική προσωπικότητα.

Μία από τις προκλήσεις ήταν η οργάνωση των κοινόχρηστων χώρων. Η στρατηγική οδηγήθηκε στο να
χρησιμοποιηθεί το ισόγειο αποκλειστικά για το μπαρ, ενώ ο χώρος του λόμπι βρίσκεται στον ημιώροφο. Η Βαρκελώνη, και ειδικά η Παλιά Πόλη, είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, που συνυπάρχουν αρμονικά.

Στα δωμάτια, στόχος ήταν να αντικατοπτριστεί ο τοπικός τρόπος ζωής, με μια χαλαρή και απρόσκοπτη κομψή ατμόσφαιρα. Χρώμα, θερμοκρασία και ύλη είναι τα κύρια συστατικά του σχεδιασμού, παίζοντας ένα παιχνίδι αντιθέσεων, όπως συμβαίνει και στην ίδια την πόλη.

Η Βαρκελώνη είναι μια πολύχρωμη πόλη. Ακόμα και αν υπήρχαν μόνο δύο επιλογές χρωμάτων, αυτές θα ήταν, χωρίς αμφιβολία, οι ζεστοί τόνοι της τερακότας της αρχιτεκτονικής του και οι φρέσκοι γαλαζοπράσινοι τόνοι της Μεσογείου.Ο χώρος του μπάνιου είναι ένας από τους πρωταγωνιστές, καθώς συνδέεται οπτικά με το υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτή η στρατηγική βοηθά στο να διευρύνει τη χωρική αίσθηση, φέρνοντας επίσης φυσικό φως στο νιπτήρα και στο ντους, πίσω από αυτό το τζάμι.

Συνεχίζοντας με το παιχνίδι των αντιθέσεων, τα ζεστά ξύλινα δάπεδα και οι επιφάνειες λειτουργούν ως τέλειο αντιθετικό σημείο για τις κρύες, πετρώδεις και κομψές επιφάνειες της περιοχής του νερού, ενώ οι μαύρες ορθογώνιες μεταλλικές κατασκευές συμπληρώνουν τους στρογγυλούς καθρέφτες και λαμπτήρες.

CAFE GOT: Η μεταφορά της γειτονιάς στο interior design

Ένα σημείο όπου η πόλη της Βαρκελώνης και το ξενοδοχείο Kimpton Vividora ενώνονται: ένας ενεργός
χώρος με μια μεγάλη πρόσοψη στον δρόμο που καλεί τους επισκέπτες και τους ντόπιους να εισέλθουν και να αλληλεπιδράσουν. Ο χώρος του μπαρ – που βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του ξενοδοχείου Kimpton Vividora– αποτελεί ένα μοναδικό μέρος της γειτονιάς, ενεργώντας ως σύνδεση μεταξύ της πόλης και του ξενοδοχείου.

Το Ciutat Vella, και πιο συγκεκριμένα η Γοτθική Συνοικία και η ατμόσφαιρα του δρόμου, έγινε μια από τις κύριες εμπνεύσεις για το σχεδιασμό, όπου μικρά στενά δρομάκια οδηγούν σε απρόσμενες πλατείες, αυλές και σε κτίρια κατοικιών. Η πέτρα, το πράσινο και το νερό είναι τα βασικά συστατικά αυτών των φρέσκων οάσεων στην πόλη και η αρχιτεκτονική ομάδα αποφάσισε να τα ενσωματώσει ως κύρια συστατικά στο design του μπαρ.

Ένας χώρος διπλού ύψους με καταρράκτη γυάλινων λαμπτήρων συνδέεται με το λόμπι στο πρώτο επίπεδο, φέρνοντας μια φρεσκάδα στο έργο. Στο κάτω επίπεδο, ένα άνετο καθιστικό, κοντά στην πρόσοψη και ορατό από το δρόμο, καλεί τους επισκέπτες και τους ντόπιους να εισέλθουν και να χαλαρώσουν. Διαφορετικά και προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια επίπλων, με έμφαση στις τοπικές μάρκες και τους σχεδιαστές, δημιουργούν ένα απλό και φιλόξενο περιβάλλον.

Πράσινα ειδικά σχεδιασμένα κεραμικά πλακίδια με γεωμετρικά σχέδια, εμπνευσμένα από την ευρεία
παράδοση της κεραμικής της Βαρκελώνης, εφαρμόζονται σε τοίχους και διαχωριστικά, τα οποία, μαζί
με τα φυτά, φέρνουν μία πράσινη πινελιά στο χώρο. Τα μοτίβα μεταπηδούν σε άλλες επιφάνειες, όπως τα χρυσά διαχωριστικά και τα στοιχεία της οροφής.

Fauna Restaurant: Η παράδοση της Βαρκελώνης ενσωματώνεται στο interior design

Ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από το παραδοσιακό σπίτι της Βαρκελώνης: μοτίβα, υφές κλπ. δημιουργούν ένα πολύ ζεστό και οικιακό περιβάλλον.

Όλα τα έργα έχουν συγκεκριμένες προκλήσεις. Σε αυτό το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το ισόγειο που έχει άμεση επαφή με το δρόμο ήταν ιδιαίτερα μικρό, επειδή το κτίριο είχε άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Έτσι, το εστιατόριο, ανοιχτό σε μια τοπική πελατεία, έπρεπε να βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο του ξενοδοχείου, το οποίο είναι κάτι πολύ ασυνήθιστο στη Βαρκελώνη, όπου οι επάνω όροφοι χρησιμοποιούνται παραδοσιακά μόνο για ιδιωτικές δραστηριότητες. Έπρεπε επομένως αυτή η πρόκληση να μετατραπεί σε ευκαιρία: η μετάβαση σε αυτό το εστιατόριο πρέπει να είναι σαν να πηγαίνεις στο σπίτι ενός φίλου για βραδινό. Και αυτό έγινε το κίνητρο δημιουργίας του έργου.

Το εστιατόριο καλωσορίζει τους πελάτες του με έντονο τρόπο και με αναφορά σε ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του παραδοσιακού σπιτιού της Βαρκελώνης: τα πολύχρωμα μοτίβα δαπέδου με πλακάκια, όπου σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού συναντά κανείς διαφορετικό δάπεδο.

Στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής, οι οροφές είναι ζωγραφισμένες στο χέρι με γραφικά εμπνευσμένα από τα εξαιρετικά διακοσμητικά παραδοσιακά ταβάνια, φέρνοντας μια χειροποίητη πινελιά στο χώρο.

Οι παραδοσιακές οικιακές κουζίνες της Βαρκελώνης εμπνέουν, επίσης, το Εστιατόριο Fauna. Χειροποίητα μπλε κεραμικά πλακίδια, που αντιπροσωπεύουν σκηνές της Παλιάς πόλης της Βαρκελώνης, καλωσορίζουν τους επισκέπτες στην είσοδο, όπου βρίσκεται ο μπουφές πρωινού.

Λειτουργώντας ως αντιθετικό σημείο, ο άλλος πόλος δραστηριότητας του εστιατορίου είναι η ανοιχτή κουζίνα στο πίσω μέρος, με μια ζεστή ξύλινη ατμόσφαιρα που θυμίζει τις παραδοσιακές κουζίνες.

Tης Βασιλικής Παύλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σάββας Περδίος: Ένα χρόνο στο «τιμόνι» του τουρισμού – Το μεγάλο στοίχημα

Taste and Hospitality

Dominique Ansel: Ο chef ζαχαροπλαστικής που άλλαξε τους κανόνες

Taste and Hospitality

Η «γέννηση» ο «θάνατος» και η «ανάσταση» του Βερεγγάρια, 97 χρόνια μετά (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!