Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Η Diageo ετοιμάζεται να κατασκευάσει φάρμα ηλιακής ενέργειας

Η εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες στο αγρόκτημα, το οποίο παραδίδεται σε συνεργασία με την E.On και την Emtec Energy και θα καταλάβει κενή γη στη νοτιοανατολική γωνία της τοποθεσίας Leven. Οι ηλιακές λειτουργίες θα αποτελούνται από 9.000 πάνελ, καλύπτοντας μια περιοχή μεγέθους οκτώ γηπέδων ποδοσφαίρου.

Το νέο ηλιακό πάρκο της Diageo αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του στη Σκωτία και θα παράγει 4,1 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας ενώ θα μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 830 τόνους ετησίως.

Ο Gavin Brogan, διευθυντής επιχειρήσεων της Diageo Leven, δήλωσε: «Είναι φανταστικό να κάνουμε αυτό το έργο πραγματικότητα, δημιουργώντας μια πιο ανθεκτική και ενεργειακά αποδοτική μονάδα. Σε συνεργασία με την E.On και την Emtec Energy, η ηλιακή συστοιχία θα παράγει σχεδόν το ένα τέταρτο της ετήσιας χρήσης ενέργειας μας και είναι ένα φανταστικό βήμα προς τα εμπρός προς την εκπλήρωση των καθαρών μηδενικών δεσμεύσεών μας».

Και συνέχισε: «Η Diageo έχει τις ρίζες της στο Leven και δεσμευόμαστε να διαδραματίσουμε θετικό ρόλο στην τοπική κοινότητα, επομένως θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε έργα όπως αυτό για να βελτιώσουμε τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον και να προστατέψουμε τις δραστηριότητές μας στο μέλλον. . Έχουμε μια σειρά από αυτά τα έργα στα σκαριά, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης λύσεων βιώσιμης θέρμανσης, τις οποίες η ανάπτυξη της ηλιακής φάρμας θα βοηθήσει στην τροφοδοσία».

Το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί και να παράγει ηλεκτρική ενέργεια μέχρι τις αρχές του 2023.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Με το «voucher» στο χέρι θα μείνουν πολλοί Κύπριοι

Taste and Hospitality

«Διέρρευσε» το προσχέδιο διακοπών σε ξενοδοχεία και πισίνες της Κύπρου

Taste and Hospitality

Αποσύρονται τρόφιμα από την Κυπριακή αγορά – Κατάλογος

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!