Νέα Νεα της Αγορας

Αργήσαμε αλλά έγινε: Κύπρος και Ελλάδα ενώνουν δυνάμεις για τον θρησκευτικό τουρισμό

Υπό την πράξη RECULT του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 Κύπρος και Ελλάδα ενώνουν δυνάμεις για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί η τελική εκδήλωση της πράξης «RECULT: Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου».

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, στη Λευκωσία.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μερών, αλλά και γενικότερα του κοινού για τις δράσεις της πράξης, καθώς και η διάχυση και υιοθέτηση των αποτελεσμάτων της.

Ο κύριος στόχος της πράξης RECULT είναι η προώθηση, προβολή και από κοινού ανάδειξη της θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη συντονισμένου και κοινού σχεδιασμού δράσεων και εφαρμογών προώθησης και ανάδειξης της θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το εταιρικό σχήμα πλαισιώνουν το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι ο κύριος δικαιούχος, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η Εκκλησία της Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, δηλαδή με φυσική παρουσία στον χώρο της εκδήλωσης και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση για τους λοιπούς συμμετέχοντες.

Η διαδικτυακή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams. Δεν υπάρχει απαίτηση για εγγραφή στην εκδήλωση και η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: Πατήστε εδώ για πρόσβαση στην εκδήλωση.

Σε ότι αφορά πρόσβαση στον χώρο της εκδήλωσης, ακολουθεί χάρτης με οδηγίες για την Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ παρά την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο: [email protected]

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Έτσι θα παίρνουν εξώδικα οι θαμώνες στα κέντρα διασκέδασης

Taste and Hospitality

Αχ αυτή η βαλίτσα, όπως το κρασί…όλο και καλύτερα, όσο παλιώνει

Σε κινητοποίηση ο Δήμος Έγκωμης για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών συνθηκών

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!