Νεα της Αγορας

Ethiopian: Η μόνη αεροπορική πουν συνδέει την Ελλάδα με την Υποσαχάρια Αφρική

Mε αφετηρία το 1946, την πτήση προς Κάιρο, και με ενδιάμεσο χρονικά σταθμό την πτήση προς Αθήνα το 1954 -τον πρώτο ευρωπαϊκό προορισμό στην ιστορία της, ξεκινά η Ethiopian Airlines τη σύνδεση της Αφρικανικής Ηπείρου με τον κόσμο και την Ευρώπη, φτάνοντας το 2019 να έχει μεταφέρει 12 εκατομμύρια επιβάτες (+14%)​.

Την ίδια χρονιά, το 2019, και μετά από 18 χρόνια απουσίας, ο αερομεταφορέας ξεκινά και πάλι δρομολόγια που συνδέουν την Αντίς Αμπέμπα με την Αθήνα με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις. Κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας, η Ethiopian συνέχισε τις πτήσεις της καθ’ όλη την περίοδο Ιουλίου 2020 – Φεβρουαρίου 2022. Η εταιρεία επανεκκίνησε το δρομολόγιο Addis Ababa – Αθήνα στις 23 Ιουνίου 2022, με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, οι οποίες εκτελούνται με αεροσκάφος τύπου B737-800.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 22 Ιουνίου η μόνη σύνδεση της Ελλάδας με την Αφρική ήταν από την Αίγυπτο η οποία όμως δεν εκτελεί transit διασυνδέσεις.

Το κύριο χαρακτηριστικό της Ethiopian Airlines είναι ότι φέρνει την Αφρική πιο κοντά και με τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει ο μόνος αερομεταφορέας που συνδέει την Ελλάδα με την Υποσαχάρια Αφρική, ενώ, με την επαναφορά του δρομολογίου Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα, η πόλη των Αθηνών γίνεται ο 20ος ευρωπαϊκός προορισμός για την Ethiopian.

Η Ethiopian Airlines ιδρύθηκε το 1945 με την πρώτη της πτήση να εκτελείται στις 8 Απριλίου του 1945 με πέντε αεροσκάφη DC-3/c-47. Η πρώτη αυτή πτήση προς το Κάιρο, μέσω της Ασμάρα, ήταν αυτή που έγραψε το πρώτο κεφάλαια στην ιστορία των αεροπορικών μεταφορών στην Αφρική.

Το Απρίλιο του 1954 ξεκίνησε να πετά προς Αθήνα, καθιστώντας την πόλη μία από τους πρώτους ευρωπαϊκούς προορισμούς για την αεροπορική. Το προγραμματισμένο δρομολόγιο συνέδεε το Ναϊρόμπι και την Αθήνα μέσω της Αντίς Αμπέμπα

Σήμερα, η Ethiopian Airlines πετά με Airbus 350s, Boeing 787s, Boeing 777s, Boeing 767s, Boeing 737s και Bombardier Q-400 διπλής καμπίνας, εξυπηρετώντας 128 διεθνείς επιβατικούς και cargo προορισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου 63 προορισμών στην Αφρική, 12 στην Μέση Ανατολή, 19 Στην Ευρώπη, 22 στην Ασία και 12 προς την Αμερική και τον Καναδά.

Της Έλενας Ερμείδου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Φτιάχνουμε λίστα με τα ψώνια της καραντίνας

Taste and Hospitality

Lady’s Mile – Από λαϊκή παραλία… €50 το κρεβατάκι

Taste and Hospitality

Όμιλος TUI: Ενοποιούνται οι πέντε αεροπορικές εταιρίες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!