Πρόσωπα Φιλοξενία

Ο διάσημος σεφ Nobu Matsuhisa επισκέφθηκε τη Λεμεσό…με πλάνο

Περαιτέρω επέκταση των εστιατορίων του στην Κύπρο ετοιμάζει ο διάσημος σεφ Nobuyuki Matsuhisa, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί πριν από δύο Σ/Κ. Ο ιδιοκτήτης περισσότερων από 40 εστιατορίων και 15 ξενοδοχείων σε πέντε ηπείρους επισκέφθηκε το εστιατόριο Matsuhisa στο Amara Hotel, το οποίο αποτελεί μέρος της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του, για το 2ο Nobu Festival. Φημολογείται ότι θα ανοίξει ένα νέο εστιατόριο στη Λεμεσός και ο ίδιος πιστεύει στην ομαδικότητα: «Πέρα από τη δημιουργία ενός ωραίου εστιατορίου, εξίσου σημαντικό είναι ποιος εργάζεται σε αυτό. Ποιος κάνει τη δουλειά; Οι άνθρωποι. Οι σεφ, η διοίκηση, ακόμη και οι λαντζέρηδες, οι σερβιτόροι, όλη η ομάδα. Μου αρέσει να χτίζω δυνατές ομάδες. Υπάρχει μια διαδικασία βήμα προς βήμα για τα πάντα», θα δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ο Nobuyuki Matsuhisa περισσότερο γνωστός ως Mr Nobu γεννήθηκε στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας. Ο ίδιος διηγείται ότι η αγάπη του για τη μαγειρική γεννήθηκε την πρώτη φορά που ο μεγάλος αδελφός του τον πήγε σε ένα εστιατόριο σούσι. Ο νεαρός Nobu γοητεύτηκε από το περιβάλλον και κατάλαβε ότι προορισμός του ήταν να σταδιοδρομήσει στη γαστρονομία.

Μόλις τελείωσε το σχολείο, εργάστηκε σε εστιατόριο σούσι στο Τόκιο και σε ηλικία 24 ετών, μετά από πρόταση ενός εκ των θαμώνων, βρέθηκε συνιδιοκτήτης εστιατορίου στη Λίμα του Περού. Το διάστημα που παρέμεινε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς εκεί φαίνεται ότι γεννήθηκαν οι νοτιοαμερικάνικες επιρροές στα πιάτα του – που είναι και αυτές που κάνουν τη μαγειρική του ιδιαίτερη. Τρία χρόνια αργότερα, ο Nobu πήρε την απόφαση να χωρίσει από τους συνεταίρους του και αφού βρέθηκε στο Μπουένος Άιρες, επέστρεψε στην Ιαπωνία και από εκεί βρέθηκε στην Αλάσκα, όπου άνοιξε εστιατόριο. Δυστυχώς, όμως, μια νύχτα από τις ελάχιστες που δεν ήταν στο μαγαζί το εστιατόριο κάηκε ολοσχερώς. Χτυπημένος, αλλά όχι ηττημένος, ο Nobu ακολούθησε τη συμβουλή ενός φίλου του και πήγε στο Λος Άντζελες. Στην αρχή δούλεψε σ’ ένα sushi bar και εννιά χρόνια αργότερα, το 1987, άνοιξε το δικό του εστιατόριο «Matsuhisa» στο Μπέβερλι Χιλς. Με τα χρόνια επιβλήθηκε στο γαστρονομικό life style κάνοντας με τον τρόπο του αστέρες πρώτου βεληνεκούς και jet setters να αναζητούν πολύ συχνά τη γεύση ενός καλοφτιαγμένου σούσι.

Ποιο είναι το πραγματικό όνομά σας;

Το Matsuhisa είναι το επώνυμό μου, το Nobu είναι το υποκοριστικό του μικρού μου ονόματος. Το πραγματικό όνομά μου είναι Nobuyuki, το οποίο έκοψα γιατί ήξερα καλά ότι κανένας δεν θα μπορούσε να το προφέρει εκτός Ιαπωνίας.

Και γιατί κάποια εστιατόρια σας έχουν το όνομα «Nobu» και κάποια άλλα «Matsuhisa»;

Υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι πρόκειται για διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Και εν μέρει έχουν δίκιο. Η σειρά εστιατορίων «Nobu», που έκανε δημοφιλές το σούσι σε ολόκληρο τον κόσμο κρύβει μια συνεργασία. Τα έφτιαξα συνεργαζόμενος με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Τα «Matsuhisa», όμως, είναι αποκλειστικά δικά μου.

 Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο;

Γνωριστήκαμε στο Λος Αντζελες πριν από πολλά χρόνια. Ήταν πελάτης μου στο «Matsuhisa» του Μπέβερλι Χιλς. Ένα βράδυ μου είπε: «Έρχομαι στο σπίτι σου για φαγητό!» Του μαγείρεψα ιαπωνική κουζίνα και εκείνος κράτησε την ιεροτελεστία προτιμώντας να πιει σάκε και να φάει με chopsticks. Την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο προτείνοντάς μου συνεργασία. Το πρώτο μας εστιατόριο άνοιξε πριν από πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το αρχοντικό στην Άχνα που… αρκετοί θεωρούν “στοιχειωμένο” (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Στους αιθέρες από τον Μάιο η σπάνια κυπριακή πεταλούδα

Taste and Hospitality

Τα πιο δημοφιλή σιντριβάνια σε όλο τον πλανήτη

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!