Νέα Νεα της Αγορας

Δρόμος Δερύνειας – Σωτήρας: Έπεσαν οι υπογραφές

Υπογράφτηκε χθες, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 και ώρα 08:30, στην αίθουσα του κλειστού αμφιθέατρου Σωτήρας, το Συμβόλαιο για την εκτέλεση του Έργου «Βελτίωση Δρόμου που Ενώνει τη Δερύνεια με τη Σωτήρα.» Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Αν. Διευθύντρια του Τμήματος  Δημοσίων Έργων κα. Ελένη Κασκίρη και εκ μέρους της Αναδόχου κοινοπραξίας «LOIS BUILDERS LIMITED – WADE ADAMS CONTRACTING (CYPRUS) LIMITED JV.» ο εκπροσωπών κος Νικόλας Λοής.


Το Έργο βρίσκεται στην επαρχία Αμμοχώστου εντός των ορίων των Δήμων Δερύνειας και Σωτήρας και αφορά τη βελτίωση της βασικής κεντρικής οδικής αρτηρίας που συνδέει τους δύο Δήμους και είναι ουσιαστικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα το Έργο αποτελεί εξαγγελία του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας και αποτελεί διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας που παίρνει σάρκα και οστά. Συγκεκριμένα, για την Επαρχία Αμμοχώστου η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχει επενδύσει σε αναπτυξιακά έργα 220 εκ. ευρώ και εάν προσθέσουμε και τις 2 μαρίνες ξεπερνούν  τα 700 εκ. ευρώ.

Το Έργο προνοεί για τη βελτίωση δρόμου που συνδέει τους δυο Δήμους μήκους 4 χιλιομέτρων και την κατασκευή συνδετήριων δρόμων συνολικού μήκους 2,5 χιλιομέτρων συμπεριλαμβανομένων της αναβάθμισης των υποδομών και της διαχείρισης των όμβριων με επέκταση του οχετού ομβρίων μήκους 1,4 χιλιομέτρων διά μέσου του πυρήνα του Δήμου Δερύνειας.  Περαιτέρω, για την προστασία της Λίμνης Παραλιμνίου και η οποία είναι ενταγμένη στην περιοχή του δικτύου Natura 2000 – CY3000008, προνοείται η διασφάλιση της ποιότητας των υδάτων που καταλήγουν σε αυτή, μέσω της κατασκευής τριών Λιμνών κατακράτησης συμπεριλαμβανομένων υδραυλικών έργων, κατάλληλων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.

 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!


Related posts

Αγόρασε πλοίο €4.750.000 – Ro/RoVassilios το όνομα εις μνήμη του Βάσου Γ. Χατζηθεοδοσίου

Taste and Hospitality

Δρ. Καραγιάννης: Μην φοράτε μάσκες με φίλτρο – Προσοχή σε παιδιά με άσθμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Η KLM ανακοίνωσε τα σχέδια για 1.500 επιπλέον απολύσεις

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!