Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Η αλήθεια για το «εξαφανισμένο αεροπλάνο που προσγειώθηκε 35 χρόνια μετά»

Η συνταρακτική… αποκάλυψη της εφημερίδας ήταν ότι επρόκειτο για την πτήση 513 της Santiago Airlines. Προφανώς η «Weekly World News» δεν σοβαρολογούσε. Ήταν άλλωστε μια σατιρική εφημερίδα φανταστικού περιεχομένου που κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. από το 1979 έως και το 2007. Αρκετά δημοφιλής για τις ιστορίες μεταφυσικού ή υπερφυσικού ενδιαφέροντος, αλλά και για τη σατιρική προσέγγιση των ειδήσεων, επανεμφανίσθηκε το 2009 σε online έκδοση.

Το εκπληκτικό είναι ότι το δημοσίευμα αναπαράχθηκε κατά κόρον, βρίσκοντας ευήκοα (ψεκασμένα) ώτα και ανταπόκριση από κάθε λογής συνομωσιολόγους, σε μια χώρα (ΗΠΑ) που έτσι κι αλλιώς είχε αναδειχθεί πολλά χρόνια πριν σε παγκόσμιο λίκνο των μεταφυσικών θεωριών, με πυλώνες το Τρίγωνο των Βερμούδων και τον εξωγήινο του Ρόσγουελ.

Το πολύκροτο δημοσίευμα για την πτήση 914 είναι πολύ πιθανό να είχε βασιστεί στο επεισόδιο «The Odyssey of Flight 33» του 1961 από την τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου «The Twilight Zone», όπου ένα DC-3 προσγειώνεται με ασφάλεια, πίσω στο 1939, χωρίς επιβάτες και πλήρωμα.

Το σενάριο να έχει ταξιδέψει στο αεροπλάνο στην τέταρτη διάσταση και να χαθεί σε μια μαύρη τρύπα για 35 χρόνια, προτού επιστρέψει με αποστεωμένο πλήρωμα φάνηκε πιστευτό σε πολλούς. Αδιάφορο ότι τέσσερα χρόνια πριν η ίδια εφημερίδα είχε δημοσιεύσει μια ανάλογη ιστορία, με θέμα την ως διά μαγείας επανεμφάνιση της πτήσης 914 της Pan Am, που (υποτίθεται ότι) είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 1955.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Καλά τα πήγε η Κύπρος σε έσοδα από τον τουρισμό

Taste and Hospitality

Σ. Περδίος: “Χαμένος” μήνας ο Ιούλιος για τον τουρισμό

Taste and Hospitality

Κλείδωσε η ημερομηνία για τον εγχώριο τουρισμό σε ξενοδοχεία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!