Διοίκηση Πρόσωπα

Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας ΕΟΤ: Η Αθήνα κάνει ένα πολύ καλό comeback

Για τη νέα καμπάνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, για τη στρατηγική που ακολουθείται στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα, καθώς και για την πορεία της φετινής σεζόν μιλά στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Δημήτρης Φραγκάκης.

«Είχαμε μία πολύ συγκεκριμένη στρατηγική από πέρυσι σχετικά με τις καμπάνιες. Δεν σταματήσαμε ουσιαστικά καθόλου να είμαστε σε καμπάνια στο εξωτερικό. Το νέο σποτ έχει ξεκινήσει να παίζει στην Ευρώπη και στην Αμερική και φυσικά θα το εντείνουμε στις βασικές αγορές-στόχους μας που είναι οι αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής για φέτος έτσι ώστε να έχουμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Εχουμε κάνει έναν σχεδιασμό να ξεκινήσουμε μία καμπάνια με άλλα χαρακτηριστικά τέλος Οκτωβρίου και να πάει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Φραγκάκης.

«Να σας πω ότι φέτος η σεζόν ξεκίνησε αρκετά νωρίς, από τον Μάρτιο. Προφανώς βοήθησε η ύφεση της πανδημίας σε αυτό, ο Απρίλιος στα περιφερειακά μας αεροδρόμια έκλεισε πολύ λίγο κάτω από το 2019 όσον αφορά τις αφίξεις. Τα έσοδα του α’ τριμήνου από τον τουρισμό έδειξαν μία αύξηση περίπου 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο spending των επισκεπτών μας, στην κατά κεφαλή δαπάνη, δηλαδή, των επισκεπτών της Ελλάδας και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και πιστεύω ότι αυτή η δαπάνη θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, ενδεχομένως να πάμε και αρκετά παραπάνω δηλαδή. Πέρυσι έκλεισε στο 30% η αυξημένη κατά κεφαλή δαπάνη», τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, λέγοντας πως «το last minute πάλι θα κάνει τη διαφορά» και πως «η Αθήνα έχει κάνει ένα πολύ καλό comeback μετά από δύο χρόνια».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ποιες είναι οι κύριες ανερχόμενες μεσογειακές γεύσεις για τους Αμερικάνους

Taste and Hospitality

Οι επιπτώσεις του «τεχνητού κρέατος» στο περιβάλλον

Taste and Hospitality

Η επίδραση του ψηφιακού μάρκετινγκ στη συμπεριφορά των καταναλωτών

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!