Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Blackrock: Kάνει «επενδυτική στροφή» στην κρουαζιέρα

Η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης κεφαλαίου στον κόσμο, η αμερικανική Blackrock, με διακριτικές κινήσεις αυξάνει την παρουσία της στη βιομηχανία κρουαζιέρας. Η εμπιστοσύνη της στην εξέλιξη της κρουαζιέρας ενδέχεται να συμπαρασύρει και άλλες μεγάλες επενδύσεις από εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίου μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως μεταδίδει το FVW, η Blackrock απέκτησε ήδη μετοχές σε μερικές από τις σημαντικότερες εταιρίες κρουαζιέρας στον κόσμο.

Ειδικότερα, διαθέτει το 5,17% της Carnival Corporation, αποτελώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο μετά την Vanguard Group (9.19%). Η Carnival είναι η μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 9 εταιρίες κρουαζιέρας [Carnival Cruise Line, Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn, P&O Cruises (Αυστραλία), Costa Cruises, AIDA Cruises, P&O Cruises (Ην. Βασίλειο) και Cunard]. Συνδυαστικά, ο στόλος της Carnival φτάνει σχεδόν τα 100 κρουαζιερόπλοια.

Επιπλέον, η Blackrock διαθέτει το 4,86% της Norwegian Cruise Line, το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο μετά τη Vanguard Group (9.42%). Ο στόλος της Norwegian αποτελείται από 18 πλοία.

Εκτός από αυτές τις επενδύσεις, πρόσφατα η Blackrock διοχέτευσε 550 εκατ. δολάρια στην Virgin Voyages και η εν λόγω κεφαλαιοποίηση πραγματοποιήθηκε μέσω κεφαλαίων που ελέγχονται από την Blackrock. Ο διευθυντής της Blackrock Global Credit, Brendan Galloway, δήλωσε ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας παρουσιάζει ισχυρή ανάκαμψη και ότι η Virgin παρουσιάζει θετικές προοπτικές και εντυπωσιακή ανάπτυξη.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ανάρτηση Υπουργού Δικαιοσύνης για το συνωστιμό σε μπαράκι

Taste and Hospitality

Kατά μέτωπο επίθεση ο κορωνοϊός στην εστίαση – Ασπίδα προστασίας το Delivery;

Taste and Hospitality

Λεμεσός: Το αδιαχώρητο στον παραλιακό – 20 καταγγελίες (ΦΩΤΟΣ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!