Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Τουρισμός: Οι απώλειες από ρωσική και ουκρανική αγορά δεν αναπληρώθηκαν

Στο 80%- 85% κυμαίνονται οι πληρότητες τον Αύγουστο στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη, ο οποίος είπε πως τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες αναμένεται να κυμανθούν στο 70%.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως τα ποσοστά είναι ικανοποιητικά και αυξημένα και για τους δύο μήνες από τα ποσοστά των δύο τελευταίων χρόνων, αλλά χαμηλότερα από τα ποσοστά που κατέγραψαν οι πληρότητες στην επαρχία Πάφου το 2019, που αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την επαρχία.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην απώλεια της ρωσικής και της ουκρανικής αγοράς, σημειώνοντας πως το ποσοστό αυτό δεν έχει αναπληρωθεί από τις άλλες αγορές. Επεσήμανε, επίσης, πως αρκετός εγχώριος τουρισμός επισκέφτηκε τα ξενοδοχεία της Πάφου τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, ωστόσο και αυτή η κίνηση ήταν σχετικά μειωμένη σε σχέση με πέρσι.

Σχετικά με το ποσοστό πληρότητας του Σεπτεμβρίου που αναμένεται να κυμανθεί στο 70%, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως αυτό θα ήταν υψηλότερο αν δεν υπήρχαν και τα προβλήματα διακίνησης στα αεροδρόμια Πάφου με την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τις ακυρώσεις πτήσεων.

Αναφορικά με τις αγορές, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως και φέτος τα σκήπτρα κατέχει η βρετανική αγορά, αλλά ενδιαφέρον υπάρχει και από τις χώρες της Ευρώπης, όπως την Πολωνία, την Αυστρία, τη Γερμανία αλλά και το Ισραήλ.  Όπως είπε, οι αγορές της Πάφου κινήθηκαν, αλλά δεν ήταν αρκετή η κίνησή τους για να καλύψει την απώλεια της ρωσικής αγοράς.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΠΑ.ΣΙ.ΚΑ: Ζητά «ασυλία» για αυτούς που χορεύουν μπροστά στο τραπέζι τους

Σ’ ένα δικό της «κόσμο» η NUTELLA…

Επιβεβαίωση: Κλείνουν ξενοδοχεία αν δεν έρθουν οι Βρετανοί

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!