Νέα Νεα της Αγορας

Πλούτος της Κύπρου οι χελώνες

Τεράστιο πλούτο για τον τόπο αποτελούν οι παραλίες ωοτοκίας της χελώνας Καρέτα- Καρέτα αλλά και της ακόμη πιο σπάνιας πράσινης χελώνας που φωλιάζει μόνο σε παραλίες της Κύπρου και της Τουρκίας.

Ο κ.Καδης συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή και διευθυντές τμημάτων του υπουργείου του επιθεώρησε την παραλία «Μαυραλής» στην Αργάκα όπου διαπίστωσε την πρόοδο σε σχέση με την φυσική αποκατάσταση  μετα την απομάκρυνση επιβλητικών ειδών αλλά και  μεταλλευτικού απόβλητου από την λειτουργία του μεταλλείου της λίμνης τα προηγούμενα χρόνια. Όπως είπε στους χώρους αυτούς υπάρχουν πλέον φωλιές χελώνων.

Ο κ.Καδης έδωσε τα εύσημα στους κατοίκους της περιοχής που έχουν αγκαλιάσει το πολύ επιτυχημένο, όπως είπε πρόγραμμα προστασίας των θαλάσσιων χελώνων, καλώντας και τους κατοίκους άλλων περιοχών, και κυρίως της Ίννειας να αντιληφθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη και να στηρίξουν το πρόγραμμα. Μόνο θετικά μπορεί να έχει η διαδικασία αυτή για την τοπική κοινωνία συμπλήρωσε αφού χιλιάδες ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες μεταβαίνουν στις περιοχές αυτές κυρίως για να απολαύσουν την φύση, το παρθένο τοπίο και την βιοποικιλότητα των περιοχών αυτών.

Η διατήρηση της φύσης και της βιοποικιλότητας, συνέχισε, είναι προς όφελος και των ειδών που προστατεύονται αλλά και των τοπικών κοινωνιών.  

Σε Λάρα και Αργάκα ανοίχθηκαν ώριμες φωλιές πράσινων χελώνων και απελευθερώθηκαν στην θάλασσα  μικρά χελωνάκια που δεν είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν τις φωλιές τα προηγούμενα βράδια.   

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Turkish Airlines αλλάζει όνομα για να απαλλαγεί από την αγγλική ονομασία της “Turkey” – γαλοπούλα

Taste and Hospitality

Booking.com: Aναπάντεχες προβλέψεις για τα ταξίδια του 2023

Taste and Hospitality

Άρχισαν τα “όργανα”: Επτά ξενοδοχεία και τρία εστιατόρια προς πώληση

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!