Νέα Νεα της Αγορας

«Κινούνται οι διαδικασίες» για το οδικό δίκτυο αεροδρομίου-Πάφου

Άρχισαν να «κινούνται οι διαδικασίες» σε σχέση με το οδικό δίκτυο αεροδρομίου-Πάφου, μετά την υποβολή της μελέτης της οικολογικής αξιολόγησης, καυλως έπεται επιτόπια επίσκεψη του Τμήματος Περιβάλλοντος, ενώ θα ακολουθήσει και συνεδρίαση της Ad Hoc επιτροπής για την Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου, Μαρίνος Στυλιανού.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, από πλευράς του ΕΒΕ ό,τι έπρεπε να γίνει έχει γίνει, αφού έχει υποβληθεί η μελέτη της οικολογικής αξιολόγησης εδώ και αρκετό καιρό. Επεσήμανε πως «προς το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ad Hoc επιτροπή για τις ζώνες Natura και μέσα στην θεματολογία της ημερήσιας διάταξης είναι και ο δρόμος αεροδρομίου-Πάφου και η σύνδεση του με την τουριστική περιοχή».

Αναμένουμε πριν την συνεδρίαση της Ad Hoc επιτροπής να έρθει για επιτόπια επίσκεψη το Τμήμα Περιβάλλοντος, είπε ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου.

Το γεγονός ότι σταμάτησε το έργο παρά τον ποταμό οφείλεται στην τροπή που πήρε το όλο έργο, εξαιτίας δύο τεμαχίων που είχαν εισαχθεί στις ζώνες ειδικής προστασίας του Δικτύου Natura, είπε ο κ. Στυλιανού. Πάγια θέση του ΕΒΕ Πάφου είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ ουσιαστικό έργο υποδομής για την πόλη, συνέχισε.

Ο δρόμος θα συνδέει όχι μόνο το αεροδρόμιο Πάφου με την τουριστική περιοχή και με ένα οδικό άξονα, που είναι πολύ σημαντικός, αλλά και την τουριστική περιοχή με τις υπόλοιπες  παραλιακές κοινότητες, είπε. Πρόσθεσε πως ο συγκεκριμένος δρόμος θα καταλήγει μέχρι την Πέγεια και τον Κόλπο των Κοραλλίων.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, το έργο του δρόμου θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί ενώ εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που αφορούν το περιβάλλον, σημειώνοντας πως θα αναμένουν τις απόψεις των αρμόδιων τμημάτων.

ΚΥΠE

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τυρί, γιαούρτι, γαλακτοκομικά: μια διατροφική ομάδα που δεν λείπει από κανένα τραπέζι!

Taste and Hospitality

Κατάστημα στη Βρετανία χρεώνει περισσότερα τους αγενείς πελάτες

Taste and Hospitality

Η «σταυροφορία του τίνος είσαι συ;»: Μετράνε εμάς, το εμβαδόν των κατοικιών και τις ανέσεις αυτών!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!