Νέα Νεα της Αγορας

Διψασμένοι για ταξίδι οι Κύπριοι – Επιβεβαίωση από την στατιστική υπηρεσία

Η μεγάλη δίψα του κοινού για ταξίδι άφησε κατά μέρους την ακρίβεια, τις όποιες συνθήκες προκαλεί ακόμη η πανδημία και την ευρύτερη αναστάτωση σε πολλά επίπεδο, στον παγκόσμιο χάρτη εξελίξεων και δεδομένων.

Στον ακόλουθο πίνακα παρατίθενται στοιχεία στα οποία ανέτρεξε και επεξεργάστηκε η Brief από τη βάση δεδομένων της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Η σύγκριση που γίνεται αφορά στον Αύγουστο των ετών 2018 και 2019 με το 2022, ακριβώς για να αναδειχθεί το στοιχείο ποσοτικής εγγύτητας των καλών ετών πριν την πανδημία με το τρέχον έτος, το οποίο παρά τις πολλές προκλήσεις αποτελεί μια χρονιά αποκατάστασης σε διάφορα πεδία της οικονομίας. Ένα εξ αυτών τα ταξίδια, τα οποία αποτέλεσαν μεγάλο θύμα της πανδημίας, κατά τη διετία 2020 με 2021.

Σχεδόν οι μισοί ταξιδεύουν Ελλάδα

Σημειώνεται ότι τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό κατά τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους ανήλθαν στις 153,563 σε σύγκριση με 96,558 τον Αύγουστο 2021, σημειώνοντας αύξηση 59,0% όπως υπογραμμίζει στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο η Στατιστική Υπηρεσία για τα στοιχεία του 2022. Οι κυριότερες χώρες από τις οποίες επέστρεψαν οι κάτοικοι Κύπρου τον Αύγουστο 2022 ήταν η Ελλάδα με 43,2%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 7,2% και η Ιταλία με 6,0%.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

60.000 άνθρωποι θα επωφεληθούν από τα μέτρα στήριξης (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Τουρισμός: «Ανοίξαμε, σας περιμέναμε και τώρα το πληρώνουμε» – Ζημιές εκατομμυρίων

Taste and Hospitality

Η Diageo εξαγοράζει την αμερικανική εταιρεία παραγωγής ουίσκι single malt Balcones Distilling

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!