Νέα Νεα της Αγορας

JCC Smart: 29,37 εκ. ευρώ ξόδεψαν οι Ε/Κ για διακοπές στα κατεχόμενα εδάφη

Η ύφεση στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία, εκτόξευσε τον τζίρο εμπορικών καταστημάτων, πρατηρίων καυσίμων και ξενοδοχείων στο βόρειο τμήμα, προκαλώντας την ίδια ώρα παράλυση σε πολλές επιχειρήσεις στις ελεύθερες περιοχές.

Τα νούμερα καταγράφονται μέσα από τις μετρήσεις του συστήματος πληρωμών JCC Smart, που εξασφάλισε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Καλοκαίρι στα κατεχόμενα

Κατ’ ακρίβεια, πέραν των διπλάσιων ήταν οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα κατεχόμενα, μέσω πιστωτικών καρτών, από Κύπριους που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές, το πρώτο οκτάμηνο του 2022.Σε σχέση μάλιστα με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Αγγίζοντας τα 29,37 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 13.88 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν την αντίστοιχη περίοδο του 2019, προ πανδημίας και μόλις στα 4.55 εκ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2021.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μόνο τον Αύγουστο του 2022 υπερκάλυψαν τις συναλλαγές που έγιναν ολόκληρο το οκτάμηνο του 2021, έτος που υπήρχαν περιορισμοί στην διακίνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι συναλλαγές τον Αύγουστο, ανήλθαν στο ποσό ρεκόρ των 4.84 εκ. ευρώ έναντι μόλις 1.73 εκ. ευρώ τον Αύγουστο του 2021 και 2.1 εκ. ευρώ, τον Αύγουστο του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών ανήλθαν τον Ιανουάριο του 2022 σε 2,53 εκ. ευρώ, τον Φεβρουάριο στα 2,40 εκ. ευρώ, τον Μάρτιο στα 2,97 εκ., τον Απρίλιο στα 3,78 εκ., τον Μάιο στα 4,05 εκ., τον Ιούνιο στα 4,39 εκ. και τον Ιούλιο στα 4,38 εκ.

Ενώ απροσδιόριστα παραμένουν τα μετρητά που ξοδεύονται στα κατεχόμενα από Ελληνοκύπριους.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Κρατηθείτε»: H Κύπρος σε κανονικούς ρυθμούς αρχές Αυγούστου

Επαναλειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης από τις 10 Ιουνίου

Taste and Hospitality

ForwardKeys: Καταρρέει η ρωσική, τουριστική αγορά

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!