Νέα Νεα της Αγορας

Έτοιμο μέχρι το 2024 μουσείο αξίας €1 εκατ. στη Λεμεσό

Αρχίζουν εντός του 2023 οι κατασκευαστικές εργασίες του Μουσείου Αθλητικής Ιστορίας της Λεμεσού, στο παλιό στάδιο του ΓΣΟ, με τον Δήμο Λεμεσού να αναμένει την παράδοση του έργου μέχρι το τέλος του 2024.

Με ανακοίνωση του Δήμου, σε σύσκεψη στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, παρουσιάστηκαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια, από την υπεύθυνη αρχιτέκτονα του έργου Μαργαρίτα Δανού καθώς και η μουσειολογική μελέτη από τον ιστορικό  Λούκα Γρηγοριάδη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στο ισόγειο θα φιλοξενούνται ιστορικά κειμήλια που προέρχονται από το χώρο του ποδοσφαίρου και στον πρώτο όροφο εκθέματα που αφορούν τον κλασσικό αθλητισμό. Στο μουσείο θα φιλοξενούνται εκθέματα για την αθλητική ιστορία του ΓΣΟ, από το 1899 μέχρι και το 1975, οπότε μετακόμισε στο Τσίρειο Στάδιο.

Το κόστος του έργου θα ανέλθει γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμεία του Δήμου Λεμεσού και χορηγίες, ενώ εντός των επόμενων τριών μηνών ο Δήμος Λεμεσού προχωρά με την προκήρυξη προσφορών. Εντός του 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες και οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2024.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου ιδιαίτερα για τη νεολαία, καθώς όπως είπε, σκοπεύουμε ως Δήμος Λεμεσού, «να αξιοποιήσουμε το μουσείο έτσι ώστε η νέα γενιά να πηγαίνει και να το επισκέπτεται και να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που έγραψαν ιστορία».

Με το πέρας της παρουσίασης των αρχιτεκτονικών σχεδίων και της μουσειολογικής μελέτης το λόγο πήρε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου, Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού Μίμης Σοφοκλέους, ο οποίος έκανε αναφορά στην επιστημονική μελέτη  την ιστορική έρευνα και τις ανάγκες του νέου μουσείου της πόλης μας.

Οι συντελεστές του έργου καλούν όλους τους πολίτες και παλαίμαχους να συνδράμουν την προσπάθεια συλλογής ιστορικών κειμηλίων.

ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Toυρισμός Πάφος: «Kαμία κίνηση από την αγγλική αγορά»

Taste and Hospitality

Η Tesla φτιάχνει εστιατόρια

Taste and Hospitality

Μέτρα σε ολόκληρη την Κύπρο;…Μετρά αντίστροφα ο χρόνος (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!