Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Ιστορια του αυθεντικού Baileys Irish Cream

Το πρώτο λικέρ κρέμας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, Baileys, κυκλοφόρησε το 1974, το οποίο αποκτήθηκε από τον γίγαντα Diageo το 2007 και η Baileys είναι πλέον μία από τις πιο επιτυχημένες μάρκες εξαγωγών της Ιρλανδίας.

Το Baileys εφευρέθηκε στο Λονδίνο το 1973 από μια ομάδα επαγγελματιών που προσλήφθηκαν να κάνουν τη δουλειά. Μεταξύ αυτών ήταν ο Tom Jago, επικεφαλής καινοτομίας και ανάπτυξης στο International Distillers & Vintners (IDV), ο οποίος ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ντέιβιντ Γκλούκμαν, Νοτιοαφρικανική και Hugh Seymour-Davis, Άγγλος από την Οξφόρδη και την Εδέμ. Οι Gluckman και Seymour-Davis προσλήφθηκαν από τον Jago για να δημιουργήσουν ένα ποτό που θα μπορούσε να εξαχθεί στην Ιρλανδία. 

Η επιλογή ήταν ο “αγγλο-ιρλανδικός” ήχος, γράφει ο Gluckman στους Irish Times. Αυτός και ο Seymour-Davis αντιγράφουν το όνομα από τον Baileys Bistro, ένα εστιατόριο κάτω από το γραφείο στο οποίο μετακόμισαν στο Soho του Λονδίνου. Το μπιστρό ανήκε στους ιδιοκτήτες σπιτιού της ομάδας, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Gluckman, “δεν ήταν ιδιαίτερα ιρλανδοί.”

Σήμερα, περισσότερα από 80 εκατομμύρια μπουκάλια Baileys παράγονται και συσκευάζονται ετησίως στο εργοστάσιο της μάρκας στο Δουβλίνο και εξάγονται σε 180 χώρες. Η Αμερική είναι ο μεγαλύτερος διεθνής πελάτης της, εισάγοντας περισσότερα Baileys από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

ΕΞΑΓΩΓΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

Σύμφωνα με την έκθεση του Jago, «Η ιρλανδική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί, προσέφερε 15ετή φοροαπαλλαγή σε οποιονδήποτε εξάγει ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία. Έπρεπε να παράγουμε αυτό που θα μπορούσε να εξαχθεί κερδοφόρα. “

Η IDV διέθετε «το όνομα και τα αποθέματα μιας μικρής μάρκας ιρλανδικού ουίσκι. Η θυγατρική είχε ένα εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων στο Κορκ. αυτό το φυτό έχει ένα απόβλητο που ονομάζεται κρέμα “, είπε και στη συνέχεια πρόσθεσε,” Φυσικά, δεν κάναμε καμία έρευνα. “

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Το αυθεντικό λικέρ Baileys Irish παρασκευάζεται από ιρλανδική κρέμα γάλακτος και ιρλανδικό ουίσκι, αλλά “τα φασόλια κακάου και το εκχύλισμα βανίλιας που δίνουν στην Baileys την πλούσια γεύση σοκολάτας της συγκομίζονται στη Δυτική Αφρική και μεταποιούνται στη Γαλλία”, σύμφωνα με το Talking Retail

ΤΟ BAILEYS ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Εκτός από τα αυθεντικά Irish Creamy Baileys, οι προσφορές όλο το χρόνο περιλαμβάνουν Baileys Salted Caramel, Baileys Espresso Creme, Baileys Chocolate Cherry και Baileys Vanilla Cinnamon. Για να συμβαδίσετε με τις άλλες τάσεις, το λικέρ διατίθεται επίσης με εποχιακή γεύση μπαχαρικών Baileys εποχιακής κολοκύθας, καθώς και γάλα βιταμίνης Baileys Almande. Άλλα νέα προϊόντα περιλαμβάνουν την περιορισμένη έκδοση Baileys Strawberries & Cream, Baileys Chocolat Luxe και Baileys Dulce de Leche, η τελευταία των οποίων πωλείται αποκλειστικά στο Μεξικό.

ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η Baileys χρησιμοποιεί πάνω από 250 εκατομμύρια λίτρα ιρλανδικού πλήρους γάλακτος ετησίως για να παράγει κρεμώδη λικέρ. Σύμφωνα με μια έκθεση της Merrion Street, της υπηρεσίας ειδήσεων της ιρλανδικής κυβέρνησης, το γάλα προέρχεται από 40 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής σε 000 ιρλανδικές εκμεταλλεύσεις. Η κρέμα αναφέρεται ότι φτάνει στην εγκατάσταση Baileys στο Δουβλίνο 1 ώρες μετά την έξοδο από το αγρόκτημα. Παραμένει φρέσκο ​​στο μπουκάλι για δύο χρόνια (φυσικά χωρίς άνοιγμα).

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

Ο Gluckman είπε στην Irish Central ότι αφού έλαβε μια κλήση από την IDV, αυτός και ο Seymour-Davis πήγαν σε ένα κοντινό μανάβικο και αγόρασαν το Jameson Irish ουίσκι, τη σκόνη σοκολάτας Cadbury και την κρέμα. Το ανάμιξαν σε ένα πλυμένο μπουκάλι Schweppes και γεννήθηκε η πρωτόγονη συνταγή Baileys.

ΛΙΚΕΡ

Οι David Gluckman, David Dand, Mac MacPherson, Steve Wilson και Tom Jago είναι μεταξύ των ανθρώπων που είτε ισχυρίστηκαν ότι ήταν είτε πιστεύεται ότι είναι ο δημιουργός του Baileys.

Ίσως η πιο αξιόπιστη είναι η Jago, η πρωτοπόρος οινοπνευματωδών ποτών που, μαζί με τον James Espy, κυκλοφόρησαν επίσης επιτυχημένες μάρκες όπως οι Johnnie Walker Blue Label και Malibu. Η Jago και η Espie ήταν επίσης συνιδρυτές της The Last Drop Distillers Limited.

Σύμφωνα με τον Jago, οι Gluckman και Seymour-Davis ήταν συγγραφείς. Ο MacPherson ήταν χημικός. Ο Wilson ήταν βοηθός του MacPerson. και ο Νταντ ήταν το αφεντικό των MacPherson και Wilson. Όλοι συνέβαλαν. «Αλλά φυσικά», γράφει ο Jago, «Ο David [Gluckman] ήταν το άτομο που προώθησε αυτήν την ιδέα, και με τον Hugh [Seymour-Davis] δημιούργησε όχι μόνο το ποτό (ιρλανδικό ουίσκι, κρέμα, ζάχαρη και σοκολάτα), αλλά και το όνομα . … Και η ετικέτα είναι σχεδόν ίδια με αυτήν την ημέρα. “

ΤΟ BAILEYS ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Δεν είμαστε σίγουροι τι γίνεται με το “ουίσκι” και την “κρέμα” για κραυγές “για τις γυναίκες”, αλλά οι δημιουργοί Baileys Gluckman και Jago το αποκαλούν “ποτό για κορίτσια” και “ποτό για γυναίκες” αντίστοιχα. Το 2014, η Baileys ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια με επίκεντρο τις γυναίκες που ονομάζεται For Us, που δημιουργήθηκε κυρίως από την ομάδα γυναικών Diageo και BBH London. Οι διαφημίσεις “σχεδιάστηκαν για να παρουσιάσουν το εμπορικό σήμα σε μια νέα γενιά γυναικών χιλιετίας”, σύμφωνα με την Irish Central.

ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τον Ιανουάριο του 2019, η Baileys παρουσίασε την Baileys Irish Creamers, μια σειρά (μη αλκοολούχων) κρέμας καφέ φτιαγμένη με γάλα και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε στυλ Coffee Mate. Οι γεύσεις περιλαμβάνουν Original Irish Cream, Vanilla Cream και Mocha Mudslide. Τον Ιούλιο του 2019, η Baileys ανακοίνωσε την κυκλοφορία κονσερβοποιημένου παγωμένου καφέ με αλατισμένη καραμέλα και αυθεντικές ιρλανδικές γεύσεις κρέμας και χωρίς αλκοόλ.

Το Baileys περιλαμβάνεται σε συνταγές επιδορπίων, όπως cheesecake, brownies και κατεψυγμένο γιαούρτι. Το 2018, η Baileys κυκλοφόρησε ακόμη και τη δική της σειρά ημι-γλυκών τσιπ σοκολάτας για ψήσιμο.

el.drink-drink.ru

Προμηθευτείτε το προϊόν απο το Basket Of Taste : www.basketoftaste.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η απίστευτη κουζίνα στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (BINTEO)

Taste and Hospitality

13η Σεπτεμβρίου Εθνική Ημέρα Cachaça

Taste and Hospitality

Καλλιέργεια της Mπανάνας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!