Διοίκηση Τάσεις

Η σχολή μαγειρικής TikTok

Η επιρροή της πλατφόρμας στον πολιτισμό των τροφίμων για όλες τις ηλικίες.Μέχρι την άνοιξη του 2020, η Lisa Nguyen ήξερε μόνο πώς να μαγειρεύει στιγμιαίο ramen. Όμως, κολλημένη στο σπίτι και πεινασμένη όπως και στην υπόλοιπη Αμερική, η Nguyen άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα της σπιτικά γεύματα, μοιράζοντάς τα στο TikTok. Τώρα, 1,4 εκατομμύρια ακόλουθοι μαθαίνουν να μαγειρεύουν δίπλα της.

Η Nguyen είναι μέρος μιας νέας γενιάς που μαθαίνει να μαγειρεύει μέσω του TikTok, της εφαρμογής βίντεο για κινητές συσκευές που κατέβασαν σχεδόν 690 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Οι άνθρωποι εκτός του TikTok γνωρίζουν κυρίως τις viral επιτυχίες του από την post hoc κάλυψη των mainstream media: κέικ κούπας, πατάτες ακορντεόν, σάλτσα βότκας της Gigi Hadid και πολλά άλλα. Όμως, το TikTok είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι μια ισχυρή μορφή που αλλάζει ποιος μας λέει ιστορίες φαγητού, τι τρώμε, πώς μαγειρεύουμε και πώς βλέπουμε το φαγητό.

Ανταγωνιστικά κυρίαρχα μέσα
Η Zaynab Issa, δημιουργός περιεχομένου και ανεξάρτητος συγγραφέας, μεγάλωσε στην κουζίνα και μάλιστα δημοσίευσε ανεξάρτητα το Let’s Eat, ένα βιβλίο μαγειρικής με συνταγές της Ανατολικής Αφρικής και της Ινδίας. Πέρυσι, καραδοκούσε στο περιθώριο του TikTok για μήνες πριν πάρει το θάρρος να δημοσιεύσει βίντεο με πιάτα όπως μπουκιές από κουρκουμά και καστανές χυλοπίτες βουτύρου-κρεμμυδιού.

Η Issa καταλαβαίνει την αξία των παραδοσιακών μέσων διατροφής, με τον έλεγχο των γεγονότων και την αυστηρή δοκιμή συνταγών, αλλά το TikTok παρέχει κάτι διαφορετικό-μια ζεστή κοινότητα και αυξημένη ικανοποίηση από την εκμάθηση νέων τεχνικών σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Το TikTok και οι προσιτές συνταγές του θα μπορούσαν να είναι το αντίδοτο για μια χώρα με μειούμενα ποσοστά μαγειρέματος στο σπίτι. Τώρα, η Gen Z θεωρεί το φαγητό ως μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Αντί να βγούμε για φαγητό, μαγειρεύουμε.

Εάν αυτές οι συνήθειες παραμείνουν, οι αρχάριοι χρήστες θα συνεχίσουν να συσσωρεύουν δεξιότητες και με την πάροδο του χρόνου θα αποκομίζουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη: πιο υγιεινό τρόπο ζωής, χαμηλότερο κόστος φαγητού και ποιοτικό γεύμα με την οικογένεια και τους φίλους.

Επιτάχυνση της αλλαγής στα τρόφιμα
Το TikTok ενθαρρύνει το riff με τρόπο που δεν το κάνουν οι παραδοσιακές συνταγές, οι εκπομπές μαγειρικής και οι πλατφόρμες. Το TikTok σάς επιτρέπει να τραβάτε ένα βίντεο, να το αλλάζετε λίγο και να το αναδημοσιεύετε. Αυτή η αλυσίδα επεξεργασίας είναι τελικά το πώς τα πράγματα γίνονται viral. Με τα ζυμαρικά με φέτα, κάποιος μπορεί να προσθέσει κρεμμύδι και σκόρδο ή να αντικαταστήσει τη φέτα με το Boursin. Και το TikTok το ενθαρρύνει αυτό.

Όταν η Nguyen είδε το quesadilla hack, αμέσως φαντάστηκε πώς να το κάνει δικό της, οδηγώντας στην παραλλαγή του ριζόφυλλου με χυλοπίτες και σάλτσα hoisin. Τα tacos Birria έγιναν viral το περασμένο καλοκαίρι και, αναπόφευκτα, ακολούθησε το birria ramen. Ωστόσο, αυτός ο τύπος διαπολιτισμικής μαγειρικής εκτείνεται σε αιώνες, δίνοντας στον κόσμο bánh mì, California rolls, chop suey και aji de gallina. Οι πρώτες τροφές ήταν προϊόν αποικισμού και μετανάστευσης, ακολουθούμενες από βιβλία μαγειρικής, παγκόσμιους σεφ και διαδικτυακά φόρουμ συνταγών.

Στο TikTok, αυτοί οι τύποι προσαρμογών συμβαίνουν σε λίγα λεπτά.

Επιστροφή στη διαισθητική μαγειρική
Μια πλατφόρμα βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό και στις λεπτομέρειες ενθαρρύνει το διαισθητικό μαγείρεμα. Μακροπρόθεσμα, αυτό διευκολύνει την παραγωγή γευμάτων της τελευταίας στιγμής της εβδομάδας, την επαναχρησιμοποίηση των υπολειμμάτων, το μαγείρεμα με τις εποχές και την παρασκευή των δικών σας πιάτων.

Το περιεχόμενο τροφίμων του TikTok είναι ένα διαβατήριο που δεν απαιτεί μεγάλα μέσα ενημέρωσης ή οδηγό σεφ.

thespruceeats.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μάγειρας ή σεφ;

Taste and Hospitality

Σπατάλη Τροφίμων : Σύσταση ομάδας εργασίας για τη διαχείριση της

Taste and Hospitality

Sommelier: «Ο Σεφ» της κάβας – Σήμερα έχει την τιμητική του!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!