Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Starbucks : Eπένδυση 130 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα

Η Starbucks επενδύει περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια στην Κίνα για να ανοίξει μια εγκατάσταση καβουρδίσματος το 2022, στο πλαίσιο του νέου Coffee Innovation Park (CIP).

Το CIP θα περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο ψησίματος, αποθήκη και κέντρο διανομής και θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη επένδυση κατασκευής Starbucks εκτός των ΗΠΑ και την πρώτη του στην Ασία.

Με βάση την ανακοίνωση της Starbucks για την αειφορία που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, το CIP στοχεύει στην προώθηση της έξυπνης διαχείρισης της προσφοράς και της τεχνολογίας, καθώς και στην παραγωγή βιώσημου καφέ στην Κίνα. Όταν κάνουμε λόγο για τον βιώσιμο καφέ, αναφερόμαστε στον καφέ που καλλιεργείται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Με το CIP, η Starbucks στοχεύει να προσφέρει τις πιο αποτελεσματικές διαδικασίες ψησίματος με ενέργεια και νερό για την Starbucks στον κόσμο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τα απόβλητα.

Το εργοστάσιο θα αποτελέσει βασικό στοιχείο του παγκόσμιου δικτύου ψησίματος της Starbuck και η επένδυση επεκτείνει τη δέσμευση της εταιρείας να ενισχύσει την βιομηχανία καφέ της ειδικότητας στην Κίνα, όπου στοχεύει στη λειτουργία 6.000 καταστημάτων μέχρι το 2022.

Το 2017, η Starbucks απέκτησε το 50% της κοινοπραξίας της στην Κίνα για 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, βασιζόμενη στις τρέχουσες επενδύσεις της εταιρείας στη χώρα – την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά της εκτός ΗΠΑ όσον αφορά τους αριθμούς των καταστημάτων.

“Η Κίνα είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές μας και το Πάρκο Καινοτομίας Καφέ είναι μια σημαντική στρατηγική επένδυση που έχει θετικό αντίκτυπο στο αποτύπωμα άνθρακα και υποστηρίζει τους μακροπρόθεσμους στόχους αειφορίας μας”, δήλωσε ο Kevin Johnson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Starbucks.

Η Belinda Wong, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Starbucks China, δήλωσε: “Η Starbucks έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια μοιράζοντας το πάθος της για τον καφέ στην Κίνα και βοηθώντας στην οικοδόμηση μιας κορυφαίας βιομηχανίας που μας κάνει όλους υπερήφανους.

“Οι εγκαταστάσεις ψησίματος στο Coffee Innovation Park θα θέσουν ένα σχέδιο για το μέλλον του καβουρδίσματος καφέ και της διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού και θα αυξήσουν περαιτέρω την βιομηχανία καφέ της Κίνας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη της Starbucks στην Κίνα με την Κίνα. Η Starbucks ανέκαθεν είχε μια μακροπρόθεσμη άποψη στην Κίνα και η δέσμευσή μας στην αγορά δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη ».

Σύμφωνα με την Starbucks, η νέα εγκατάσταση εγκατάστασης καβουρδίσματος θα σχεδιαστεί με την πρόθεση να υποβληθεί αίτηση πιστοποίησης LEED Platinum στο Συμβούλιο των ΗΠΑ για οικολογικές κατασκευές, καθώς και τα πρότυπα Green Building των τριών αστέρων της Κίνας.

Η κατασκευή του CIP θα ξεκινήσει αργότερα φέτος στο Kunshan, μια ώρα από τη Σαγκάη.

Related posts

Χαμός στις παραλίες της Βρετανίας: Ο καύσωνας νίκησε τον φόβο του κορονοϊού (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

To Χονγκ Κονγκ θα απαγορεύσει το φαγητό στα εστιατόρια λόγω Covid

Βόλτα στις τοπ ομορφιές της Ελλάδας – Σε ένα drone βίντεο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!