Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

To Χονγκ Κονγκ θα απαγορεύσει το φαγητό στα εστιατόρια λόγω Covid

Το Χονγκ Κονγκ θα απαγορεύσει όλες τις υπηρεσίες φαγητού στα εστιατόρια και θα απαιτήσει τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ανέφερε η τοπική τηλεόραση Cable TV, καθώς το χειρότερο ξέσπασμα κορωνοϊού της πόλης δεν δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης μετά την καταγραφή περισσότερων από 100 τοπικών περιπτώσεων για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Η αυστηρότερη ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη (29/7), ανέφερε η τηλεόραση, κάνοντας χρήση πληροφοριών από άτομα που επιθυμούν να τηρήσουν την ανωνυμία τους.  Θα υπάρξουν εξαιρέσεις για την απαίτηση μάσκας, ανέφερε, χωρίς όπως να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η πόλη ανέφερε 103 τοπικά περιστατικά κορωνοϊού την Κυριακή (26/7). Περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ήταν άγνωστης προέλευσης, σηματοδοτώντας ότι οι κρυφές αλυσίδες μετάδοσης γεννήθηκαν στην κοινότητα. Πριν από αυτόν τον μήνα, ο αναφερόμενος αριθμός ημερήσιων τοπικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων δεν είχε ποτέ ξεπεράσει τις 28.

Οι αρχές είχαν απαγορεύσει στο παρελθόν τα γεύματα εντός εστιατορίων μετά τις 6 μ.μ. και διεύρυναν την ανάγκη χρήσης μάσκας, από τις δημόσιες συγκοινωνίες μέχρι τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

Το ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο αιφνιδιάστηκε από το ξαφνικό άλμα των μολύνσεων αφότου κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση σε τοπικό επίπεδο. Η ιατρική του υποδομή βρίσκεται υπό πίεση -τα κρεβάτια και οι θάλαμοι απομόνωσης στα δημόσια νοσοκομεία έχουν φτάσει το 80% της πληρότητάς τους και ο αριθμός των συνολικών τεστ που πραγματοποιούνται στο Χονγκ Κονγκ είναι μικρότερος από άλλες περιοχές που επίσης αντιμετωπίζουν αναζωπύρωση.

Σε αντίθεση με ορισμένες χώρες στις οποίες έχουν πρόσφατα μολυνθεί κυρίως νέοι, η τρέχουσα αύξηση στο Χονγκ Κονγκ επηρεάζει μια ομάδα ηλικιωμένων ατόμων, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά να καταστούν κρίσιμα.

Bloomberg

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το επικρατέστερο σενάριο για την εστίαση λίγες ώρες πριν τις αποφάσεις για τα μέτρα

Taste and Hospitality

Υφυπουργός Τουρισμού: Αυτές ήταν οι δυσκολίες το 2019

10 Μαΐου: Ετοιμάζεται το μαζικό φακέλωμα…παραβιάζοντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!