Νέα Νεα της Αγορας

«Κλειδώνει» η παράταση των περιοριστικών μέτρων – Νέο διάγγελμα σήμερα

Το Υπουργικό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 11 το πρωί αναμένεται να «κλειδώσει» αποφάσεις και εν συνεχεία αυτές θα ανακοινωθούν στο λαό, ενδεχομένως από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναμένεται να ανακοινωθεί στο λαό παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τα τέλη Απριλίου, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ετοιμάζεται να στείλει το μήνυμα ότι «δεν πρέπει να γκρεμίσουμε όσα χτίσαμε» μέχρι σήμερα.

Η παράταση των περιοριστικών μέτρων θεωρείται για πολλούς ως φυσικό επακόλουθο, αφού οι θετικές ενδείξεις για την πορεία της πανδημίας στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες δεν αρκούν. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επέλθει μια σταθεροποίηση της καμπύλης των κρουσμάτων για να ανοίξει η συζήτηση για επιστροφή σε μερική κανονικότητα.

Φοβούνται το Πάσχα οι επιστήμονες και προειδοποιούν

Είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει άρση όλων των μέτρων από τη μία μέρα στην άλλη. Το μοντέλο που θα εξεταστεί είναι αυτό της τμηματικής άρσης των μέτρων. Βήμα προς βήμα, όπως ακριβώς λήφθηκαν και εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις.

Περαιτέρω, αναμένεται να απευθυνθεί έκκληση προς τους πολίτες όπως παραμείνουν πιστοί στην τήρηση των μέτρων και να παραμείνουν σπίτι και κατά τις μέρες του Πάσχα, ενώ θα γίνει αναφορά και στο θέμα του εορτασμού του Πάσχα στις 27 Μαΐου κατά την Απόδοση, σε συνεννόηση βεβαίως με τον Προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας, που από την πρώτη στιγμή έδειξε τις προθέσεις του μιλώντας στη Cyprus Times.

Όπως εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, με δήλωση του στη Cyprus Times, κάτι τέτοιο «είναι μια παρηγοριά».

Την ίδια ώρα, αναμένεται μεταξύ άλλων να ανακοινωθεί ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται πλάνο για σταδιακό επαναπατρισμό των φοιτητών κάτι που τοποθετείται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες χρονικά περί τα τέλη του μήνα.

cyprustimes

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Emirates: Στο πρόγραμμα της πτήσεις Λάρνακα – Ντουμπάι

Taste and Hospitality

Αναβαθμίστηκε το αεροδρόμιο Σκιάθου

Taste and Hospitality

Η «Mu» θα μας περάσει από «χίλια κύματα» – Δεν αποκλείεται χειμωνιάτικο lockdown

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!