Εφοδιαστική Αλυσίδα Κυπριακά Προϊόντα

Η γαστρονομικές περιηγήσεις εμπλουτιζόμενες με Κυπριακά Προϊόντα

Λέγεται συχνά ότι τα φρέσκα προϊόντα της Κύπρου είναι τόσο εύγευστα που μπορείτε να γευτείτε σχεδόν τον ήλιο που τα μεγάλωσε με τις ακτίνες του! Η αφθονία της φύσης έχει ευλογήσει το νησί με τόσα θαυμάσια προϊόντα, από φρούτα και λαχανικά μέχρι βότανα και βολβούς – και όλα έχουν ιστορικές ρίζες που πάνε ακόμη πιο βαθιά στην ιστορία απ’ ότι οι ρίζες στο χώμα όπου καλλιεργούνται.

Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται με αγάπη και φαντασία για να δημιουργήσουν παραδοσιακά αυθεντικά και νόστιμα πιάτα…..

Οι αμπελώνες απλώνονται γύρω από τα ορεινά χωριά και παράγουν ντόπια σταφύλια τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρασιών που έχουν βραβευθεί παγκοσμίως, καθώς και σταφίδες και γλυκά. Οι ελαιώνες παράγουν πράσινες ελιές, οι οποίες μαζεύονται για κατανάλωση και αργότερα μαύρες ελιές, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του παγκοσμίου φήμης ελαιολάδου. Επιπλέον, από το νέκταρ των αγριολούλουδων παράγεται οργανικό μέλι, το οποίο έχει κερδίσει επαίνους και βραβεία.

Και τα δώρα της φύσης συνεχίζουν να ξεδιπλώνονται σ’ αυτό το νησί. Τα χαρούπια και το χαρουπόμελο χρησιμοποιούνται στην παραγωγή θρεπτικών γλυκών και επιδορπίων και αναμειγνύονται με αμύγδαλα και φιστίκια δημιουργώντας το παραδοσιακό «παστελάκι». Στο πλούσιο κόκκινο χώμα των «Κοκκινοχωριών» καλλιεργούνται νόστιμες πατάτες μαζί με ζουμερά καρπούζια και γλυκές φράουλες, ενώ φρέσκα λαχανικά, αγγουράκια και ντομάτες χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν φρέσκες τραγανιστές σαλάτες.

Τα βασικά γαλακτοκομικά προϊόντα του νησιού – το γιαούρτι, το χαλούμι και η αναρή – παράγονται από αιγινό γάλα και γάλα προβάτων, ενώ το χοιρινό κρέας χρησιμοποιείται για μεγάλη ποικιλία πιάτων και άλλων λιχουδιών, όπως είναι το καπνιστό χοιρομέρι, τα αρωματικά λουκάνικα και το στιφάδο.

Η ποικιλία των πιάτων εμπλουτίζεται από τα αρωματικά βότανα και τα μπαχαρικά, όπως η ρίγανη, το θυμάρι και ο κόλιανδρος. Κάθε πιάτο, κάθε μπουκιά και κάθε γεύση είναι νόστιμη και χαρακτηριστικά Κυπριακή!

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

   

   

Related posts

Μπορεί η JBS να παραμείνει η πρώτη παραγωγός τροφίμων στον κόσμο;

Taste and Hospitality

7 Δωρεάν πηγές Marketing

Taste and Hospitality

Johnnie Walker: Συνεργασία του με τον  βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Adrien Brody

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!