Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Η χαριστική βολή στους περιπτερούχους: Καλούνται να επωμιστούν το κόστος του τεστ

«Έως τα μεσάνυκτα της 28ης Απριλίου 2020 το αργότερο, υποχρεούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ή/και διαχειριστές των ακόλουθων επιχειρήσεων να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για υποβολή των εργαζομένων τους σε μοριακή εξέταση για τον Κορωνοϊό COVID-19:

(i) Υπεραγορές και αρτοποιεία (φούρνοι), σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα (παραγωγή,

παράδοση, εξυπηρέτηση του κοινού),

(ii) οίκοι ευγηρίας, και

(iii) φρουταγορές, περίπτερα, μίνι μάρκετς, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία:

Νοείται ότι, οι ανωτέρω επιχειρήσεις δύνανται να αξιοποιήσουν τις πρόνοιες του μέτρου που έχει εξαγγελθεί από το Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης 20.000 εργαζομένων στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και στην εθνική φρουρά:

Noείται περαιτέρω ότι, σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατόν, οι ίδιες οι επιχειρήσεις

οφείλουν, να μεριμνήσουν όπως όλοι οι εργαζόμενοί τους, υποβληθούν στην εν λόγω εξέταση μέχρι και τα μεσάνυκτα της 28ης Απριλίου 2020 και αναλάβουν το σχετικό κόστος για τη διενέργεια της εν λόγω εξέτασης, χωρίς την όποια μετακύλιση του κόστους στους εργαζομένους».

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμμορφωθούμε με το παραπάνω διάταγμα. Δυστυχώς, όμως, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι τα μέλη μας στην προσπάθεια τους να πραγματοποιήσουν το τεστ στα συμβεβλημένα με το υπουργείο σας κέντρα ενημερώθηκαν -απ’ όσα κέντρα απάντησαν- ότι έχει καλυφθεί η ποσότητα των 20000 και θα πρέπει να επωμιστούν το κόστος.

Τα περίπτερα, ως επί το πλείστο οικογενειακές επιχειρήσεις, παραμένουν στην πρώτη γραμμή για εξυπηρέτηση του κοινού βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ιδίων και της οικογένειάς τους.

Ωστόσο, λόγω των μειωμένων πωλήσεων, τα μέλη μας αδυνατούν να επωμιστούν οποιονδήποτε κόστος για την διενέργεια αυτής της εξέτασης.

Εκ μέρους των μελών μας ζητούμε όπως εξευρεθεί άμεσα λύση στο παραπάνω πρόβλημα προκειμένου τα μέλη μας να μην κατηγορηθούν αδίκως για παρακοή διατάγματος, αλλά ούτε και να αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους επιβαρύνοντας το κράτος με περαιτέρω επιδόματα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση, Σπύρος Ξυναρής

Πρόεδρος ΝΕ.ΣΥ.ΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Λεμεσός: Ο COVID-19 “κλείνει” τα ξενοδοχεία

TUI Global Awards: Στον Πρωταρά το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο

Emirates: Επεκτείνει τις υπηρεσίες μεταξύ Λάρνακας & Ντουμπάι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!