Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

“Στο περίμενε” τα εστιατόρια – Καμία αναφορά στο επόμενο διάταγμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Απάντηση στα πολλαπλά προβλήματα ψάχνει ο κατασκευαστικός τομέας, εν αναμονή του διατάγματος που θα επιτρέψει από τις 4 Μαΐου την επανέναρξη εργασιών.

Μετά από ενάμιση μήνα αδράνειας οι κατασκευαστικές εταιρίες μετρούν αντίστροφα για να ανοίξουν και πάλι τα εργοτάξια.

Κώστας Ρουσιας – Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών

«Η ρευστότητα των εταιριών μας έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Είναι δεκάδες εκατομμύρια η ζημιά. Θα έχουμε σοβαρά προβλήματα και σε αυτό πρέπει να συνδράμει το κράτος και οι τράπεζες.»

Με τους εργολάβους να προειδοποιούν ότι πέραν από την βιωσιμότητα, προκύπτει και σοβαρό πρόβλημα με την επάρκεια του προσωπικού, αφού χιλιάδες αλλοδαποί εργάτες έφυγαν για τις χώρες τους λόγω κορωνοίου και δεν μπορούν να επιστρέψουν.

ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετά από σχεδόν 40 ημέρες, χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις ετοιμάζονται να ανοίξουν και πάλι με ειδικές ωστόσο ρυθμίσεις. Με αρκετές χιλιάδες από αυτές τις επιχειρήσεις να βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση μετά σχεδόν ενάμιση μήνα απραξίας.

Στέφανος Κουρσαρής – Γενικός Γραμματέας ΠΟΒΕΚ

«Είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Σε ένα περιβάλλον με τέτοιες αρνητικές συνέπειες, παρά πολλές επιχειρήσεις θα ανοίξουν αλλά δεν θα χτυπούν ταμείο. Άρα η επιβίωση τους θα είναι αμφίβολη.»

Και δεν φτάνει όλο αυτό, οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν ενοίκια αλλά αδυνατούν, για ένα διάστημα το οποίο τα καταστήματα ήταν κλειστά λόγω πανδημίας.

Στέφανος Κουρσαρής – Γενικός Γραμματέας ΠΟΒΕΚ

«Αύριο, αρχές Μαΐου ανοίγουν καταστήματα. Οι ιδιοκτήτες θα είναι πρώτον πυλών εκβιάζοντας για την καταβολή των ενοικίων. Πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί η κυβέρνηση.»

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ

Στο περίμενε θα πρέπει να μείνουν για ακόμη μερικές βδομάδες αρκετές επιχειρήσεις που δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο προσεχές διάταγμα.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, ταβερνών και καφετεριών θα πρέπει να κάνουν και άλλη υπομονή αφού δεν αναμένεται σχετική αναφορά στο επόμενο διάταγμα.

Με τους ειδικούς να εξηγούν ότι αν οι επιχειρήσεις πλένουν σωστά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα, αλλά και με την ορθή τήρηση αποστάσεων και ατομικών κανόνων υγιεινής, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την παρουσία σε εστιατόρια και καφετέριες.

Θεόδωρος Χρυσαφίδης – Λοιμοξιωλόγος

«Θα πρέπει να πλένονται σωστά με σαπούνι και νερό. Για την θερμοκρασία, από την στιγμή που θα χρησιμοποιηθεί σαπούνι και νερό είμαστε καλυμμένοι.»

Σε κάθε περίπτωση, το άνοιγμα τέτοιου είδους επιχειρήσεων εν πολλοίς εξαρτάται από την επιτυχία που θα έχει η πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων.

alphanews.live/ του Γιώργου Χρυσάνθου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Hermes Airports υπέγραψε τη Διακήρυξη της Τουλούζης

Taste and Hospitality

Σημαντική αύξηση στις παραδόσεις αγελαδινού γάλακτος το Νοέμβριο

Taste and Hospitality

Hermes Airports: Σημαντική για αεροπορική συνδεσιμότητα το «Fit for 55»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!