Νέα Νεα της Αγορας

«Κρατηθείτε»: H Κύπρος σε κανονικούς ρυθμούς αρχές Αυγούστου

Καθοριστικής σημασίας είναι η αυριανή σύσκεψη στο Προεδρικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος με την επιδημιολογική ομάδα και την διυπουργική επιτροπή, θα κλειδώσουν τις προτάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας και για την χαλάρωση των πρώτων περιοριστικών μέτρων, οι οποίες θα παρουσιαστούν την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο προς έγκριση.

 Όπως μετέδωσε ο REPORTER, πρόκειται για πλάνο με τέσσερις φάσεις που θα τεθεί σε εφαρμογή στις 4 Μαΐου, ενώ το κάθε στάδιο θα αξιολογείται μετά από δύο εβδομάδες, και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν και δεν υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα, θα τίθεται σε εφαρμογή το επόμενο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, το πλάνο των χαλαρώσεων θα ολοκληρωθεί προς το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου, οπότε και η Κύπρος θα επανέλθει πλήρως στους κανονικούς της ρυθμούς.

Αν και δεν έχει λεχθεί επίσημα από κυβερνητικά χείλη, θεωρείται δεδομένο πως το τελευταίο στάδιο των χαλαρώσεων θα αφορά την λειτουργία των πυλών εισόδου και εξόδου από την χώρα.

Όπως ανέφεραν πολλές φορές, τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και οι επιδημιολόγοι, πρωτίστως προέχει η δημόσια υγεία, ωστόσο στις αποφάσεις που λαμβάνονται για την άρση των περιοριστικών μέτρων, λαμβάνονται υπόψη και οι κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες.

Παράλληλα, οι ειδικοί διαμηνύουν πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και θα πρέπει συνεχώς να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, αφού εάν δεν τηρούνται τα μέτρα ευλαβικά, τότε υπάρχει ενδεχόμενο η κατάσταση να υποτροπιάσει.

Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα με τη χαλάρωση των μέτρων, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται να επιστρέψουμε σε πίσω στα αυστηρότερα μέτρα, εάν κριθεί ανάγκη.  

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί τονίζουν πως το πλάνο υπάρχει, ωστόσο όλα είναι ρευστά και από την συμπεριφορά των πολιτών και την πειθαρχία, θα καθορίζονται οι επόμενες κινήσεις.

Επιπρόσθετα, με την χαλάρωση των μέτρων, όπως τόνισε και ο υπουργός Υγείας, αναμένεται να υπάρξει μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων.

 Τέλος, σε ανάρτηση του ο υπουργός Υγείας, αναφέρει πως «κερδίσαμε μία μάχη, όχι τον πόλεμο. Θα μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό για πολύ καιρό ακόμα. Μέχρι το εμβόλιο ή το αποτελεσματικό φάρμακο τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και προσωπικής υγιεινής πρέπει να τηρούνται ευλαβικά».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γίνε πιλότος…στη Λάρνακα με τον Όμιλο Dento Aviation (Aναλυτικά τα μαθήματα)

Taste and Hospitality

Νόμος για τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Constantinou Bros: Deal €2.5 εκατ. με τον πρόεδρο του Δ.Σ.

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!