Νέα Νεα της Αγορας

Το πρόστιμο στον Ζαχαρία Κουλία, η ψησταριά και τα 4 περιπολικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Tην δική του εκδοχή έδωσε στο Sigmalive o Βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας αναφορικά με το περιστατικό το οποίο δημοσιεύει η Χαραυγή. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έγινε καταγγελία για παραβίαση των κυβερνητικών διαταγμάτων παρεμπόδισης της εξάπλωσης του κορονοϊού με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Μιλώντας στο Sigmalive ο κ. Kουλίας εξήγησε ότι το Σάββατο 25 Απριλίου όντως πέρασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι από την ψησταριά όπου πήγε για να αγοράσει φαγητό. Ο εστιάτορας, όπως είπε,  του ζήτησε να περιμένει λίγα λεπτά μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό, αφού γενικά  υπήρχε  και έλλειψη υπαλλήλων. Εκεί βρίσκονταν και άλλα 2 πρόσωπα που περίμεναν επίσης να εξυπηρετηθούν.

Όταν βγήκα έξω για να αποχωρήσω, είπε ο κ. Κουλίας,  ήρθε μια αστυνομικός και μου είπε ότι παραβίασα το διάταγμα των περιοριστικών μέτρων. Η Αστυνομικός του ζήτησε βεβαιώσεις κυκλοφορίας και της παρουσίασε χαρτί εργασίας και ταυτότητα. Τότε, σύμφωνα με τον ίδιο,  τον ρώτησε  «εργάζονται και Σάββατο οι δικηγόροι;», με τον κ. Κουλία να της απαντά ότι εργάζονται.

Σύμφωνα με την εκδοχή του βουλευτή, η  αστυνομικός ζήτησε και βεβαιώσεις κυκλοφορίας από άλλο πρόσωπο που ήταν παρών και αποχωρούσε, ο οποίος της έδειξε το μήνυμα στο κινητό αλλά δεν έφερε μαζί του ταυτότητα πιστοποίησης.

Το αποτέλεσμα ήταν να κληθούν στην σκηνή 4 περιπολικά, είπε ο κ. Κουλιας, και να δημιουργηθούν αχρείαστες εικόνες και αναστάτωση. Τελικά  η αστυνομικός μετά από περίπου 1 και μισή ώρα, έγραψε το τρίτο πρόσωπο και τον εστιάτορα.

Όταν αποχώρησε, είπε ο κ. Κουλίας, αποχώρησα και εγώ ενώ της ζήτησα να με γράψει πριν για να τελειώνουμε. Η ώρα 5 μ.μ  δέχτηκα τηλεφώνημα από την αστυνομικό που τον ενημέρωσε ότι αφού μελέτησε το διάταγμα θα τον γράψει και έστειλε με αστυνομικό να παραδώσει το εξώδικο στο γραφείο του κ. Κουλία.

Ο κ. Κουλίας είπε ότι ακολούθως τηλεφώνησε στον Αρχηγό της Αστυνομίας τον κ. Κύπρο Μιχαηλίδη και του είπε πως η συγκεκριμένη αστυνομικός δημιουργεί μια άσχημη εικόνα για την ίδια την Αστυνομία με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση και θα ήταν καλό να μην την βγάζει έξω.  «Αυτός ήταν και ο λόγος που τηλεφώνησα στον Αρχηγό και όχι αυτό που γράφτηκε ότι ζήτησα να μου διαγραφεί το πρόστιμο», είπε ο κ. Κουλίας που υπογράμμισε επίσης ότι τους ισχυρισμούς του μπορεί να τους επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Αρχηγός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουλίας  είπε πως με την ίδια Αστυνομικό υπάρχουν προηγούμενα αφού σε ακό μια 2 περιπτώσεις κατά το παρελθόν, μια στο Σοπάζ και μια έξω από το γραφείο του,  υπήρξαν  συγκεκριμένα θέματα που ήρθαν σε αντιπαράθεση.

Η θέση του Αρχηγού Αστυνομίας

Το SigmaLive ζήτησε και έλαβε τη θέση του ίδιου του Αρχηγού Αστυνομίας ο οποίος ανέφερε ότι όντως, ο κ.Κουλίας επικοινώνησε μαζί του, με σκοπό να φέρει εις γνώσιν του, τη θέση ότι η Αστυνομία δεν χειρίστηκε σωστά κατά την άποψή του το όλο ζήτημα. Σε καμιά περίπτωση μας είπε ο Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Ζαχαρίας Κουλίας δεν ζήτησε όπως του διαγραφεί το εξώδικο. Ο Αρχηγός έδωσε οδηγίες για διερέυνηση του θέματος και δεν προέκυψε οτιδήποτε μεμπτό από τους χειρισμούς της Αστυνομίας στην προκειμένη περίπτωση.

Πηγή:sigmalive

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Κλείδωσε» το ωράριο της εστίασης – Δύο παραμένουν τα sms

Taste and Hospitality

Περδίος καλεί Ρωσία για επανέναρξη ναυλωμένων πτήσεων προς Κύπρο

Taste and Hospitality

O Σάββας Περδίος προωθεί την Κύπρο στο Ντουμπάι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!