Νέα Νεα της Αγορας

Οδεύει και η Κύπρος προς κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και μείωση των τεστ που πραγματοποιούνται για τον κορονοϊό θα εξετάσει η συμβουλευτική ομάδα, η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη και αφού μελετήσει τα δεδομένα θα προβεί σε εισηγήσεις για χαλάρωση των μέτρων.

Τα πιο πάνω ανέφερε χθες ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, προσθέτοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την Πέμπτη 7 Απριλίου σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Μετά χαράς βλέπω πολλές χώρες στην Ευρώπη να μην έχουν μέτρα, αλλά πρέπει να δούμε ότι στην Κίνα έχουν διαφορετικά μέτρα, άρα είναι κάποιες καταστάσεις που τις βλέπουμε πολύ προσεκτικά. Οι επιστήμονες και η συμβουλευτική επιτροπή μελετούν όλα τα δεδομένα προσεκτικά. Θα έχουμε συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη. Αναμένω τις εισηγήσεις τους και με βάση αυτές θα ληφθούν οι ανάλογες προτάσεις στο Υπουργικό την επόμενη Πέμπτη», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον αντικείμενο συζήτησης είναι η κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και η μείωση των τεστ που διενεργούνται στην Κύπρο, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «είναι τα δύο πιο σημαντικά θέματα που μας προβληματίζουν». Σημείωσε ωστόσο ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, προσθέτοντας ότι πολλές φορές στο παρελθόν ενώ είχαν αποφασιστεί χαλαρώσεις, η απόφαση άλλαξε λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων. Ανέφερε επίσης ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τα δεδομένα της Κύπρου και όχι τι κάνουν άλλες χώρες, προσθέτοντας ότι στην Κύπρο δεν είχαμε τα lockdown που είχαν άλλες χώρες.

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση του Συνδέσμου Ασθενών Ήπατος Προμηθέας, ο Μ. Χατζηπαντέλας εξήγγειλε την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των ασθενών για ύπαρξη ειδικών ηπατολόγων ιατρών. «Ελπίζω σε 15 μέρες να ανακοινώσουμε και να ικανοποιήσουμε ένα σημαντικό αίτημα του συνδέσμου που το ζητά εδώ και χρόνια», είπε.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κύπριοι πολίτες σε 40 χώρες ζητούν επαναπατρισμό – Δηλώσεις Υπ.Εξωτερικών (Βίντεο)

Taste and Hospitality

Τμήμα Δασών: Έδωσαν κορμό ελάτης για αντικατάσταση καταρτιού του «ΚΕΡΥΝΕΙΑ»

Taste and Hospitality

Πρωταράς: Στο Δικαστήριο ο ιδιοκτήτης – 9 καταγγελίες για αναστολή λειτουργίας του νυχτερινού μαγαζιού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!