Νέα Νεα της Αγορας

Αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή – Τουρισμός σ’ ένα παράνομο “κράτος”

Στους καλύτερους προορισμούς συμπεριλαμβανόταν η Κερύνεια το 2018. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια η κατεχόμενη Κύπρος «πατάει» στο γεγονός ότι το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο προσελκύοντας όλο και περισσότερους τουρίστες στις περιοχές που ελέγχει παράνομα από το 1974.

Κόστος ζωής

Το κόστος διαμονής στην Κερύνεια – έναν από τους σημαντικότερους και πολυδιαφημισμένους προορισμούς των κατεχομένων φαίνεται να απέχει παρασάγγας από τις τιμές στην ελεύθερη Κύπρο.

Παραδείγματος χάρη ένα γεύμα με τρία πιάτα για δύο άτομα δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 22 ευρώ και η μπύρα τα 2 ευρώ! Από την άλλη ο καφές δεν φτάνει ούτε τα δύο ευρώ..

Την ίδια στιγμή τα αγαθά σε υπεραγορές φαίνεται να απέχουν από τις τιμές στην Κυπριακή αγορά ενώ τσιγάρα και μπύρες αφήνουν πολύ πίσω τις δικές μας τιμές. Για παράδειγμα, ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει το πολύ 3 ευρώ…

Καταλύματα

Σε μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές σελίδες μπορεί κάποιος να βρει την πολυδιαφημιζόμενη και κατεχόμενη Κερύνεια με τιμές από 39 ευρώ μέχρι και 59 ευρώ σε πολυτελή καταλύματα.

Την ίδια στιγμή στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου οι τιμές για αντίστοιχα καταλύματα φαίνεται να ξεπερνούν κατά πολύ αυτές των κατεχομένων και να αρχίζουν μερικές φορές ακόμα και από τριψήφιο αριθμό… Ασφαλώς και υπάρχουν χαμηλότερες τιμές αλλά σε χαμηλότερης ποιότητας καταλύματα.

Το κόστος διαβίωσης, δε, στην ελεύθερη Κύπρο φαίνεται να είναι πολύ πιο ψηλό από τα κατεχόμενα  ενώ σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει και τις διπλάσιες τιμές.

Τι λένε στην ΠΑΣΥΞΕ

Ο ΠΑΣΥΞΕ με Διευθυντή κο Ζαχαρία Ιωαννίδη δήλωσεt τότε ότι η διαφορά στις τιμές θα μεγαλώνει λόγω και της υποτίμησης της τουρκικής λίρας.

 Δυστυχώς, λόγω της μη επίτευξης μιας βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, το πρόβλημα του τουρισμού είναι ένα διογκούμενο ζήτημα το οποίο και σταδιακά θα αυξάνεται λόγω και της οικονομικής διαφοράς των κατεχομένων.

Παράλληλα, ο κος Ιωαννίδης μας ανέφερε ότι εκείνο που θα μπορούσε να γίνει είναι το να επισημαίνουμε στους ξένους επισκέπτες καθώς και στους τουριστικούς πράκτορες ότι η λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων , μπορεί να επιφέρει προβλήματα αν γίνεται σε κλεμμένες περιουσίες  Ε/κ.

Μια διαδικτιακή έρεύνα για το τι προετοιμάζουν στα κατεχόμενα εν όψει καλοκαιριού οι τιμές θα είναι πολύ εξευτελιστικές για ευρωπαίους και Ε/Κ που επιλέγουν να κάνουν παράνομα διακοπές στην απέναντι όχθη. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η τουρκική λίρα είναι τα τάρταρα και τα ταμεία όπως λέγεται ενδέχεται μέχρι τον Ιούλιο να αδειάσουν.

Με πληφορορίες:sigmalive/taste and hospitality

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Κατέβηκε» το video clip που γυρίστηκε στα Βαρώσια – Μίλησαν Νihayet – Τατάρ

Taste and Hospitality

Μάμμαρι: Η κ. Λαμπηδόνα, ετών 99 η γηραιότερη οπαδός με εισιτήριο διαρκείας

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο 35χρονος Νικόλας Κουτσάκος

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!