Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Οι ανησυχίες του Parklane Resort & Spa, Limassol

Το Parklane, το νέο resort είναι μέλος της διεθνούς αναγνωρισμένης ξενοδοχειακής αλυσίδας Marriott International, The Luxury Collection, ανήκει στην εταιρία Parklane Hotels Limited και έχει γίνει κορυφαίος προορισμός για οικογένειες, ζευγάρια και εταιρικούς ταξιδιώτες. Το νέο εντυπωσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα, που στο παρελθόν λειτουργούσε ως Le Meridien Limassol, έτυχε εντυπωσιακής ριζικής ανακαίνισης που κόστισε συνολικά 70.000.000 ευρώ.

Tο Parklane διαθέτει 274 δωμάτια και σουίτες (222 δωμάτια και 52 σουίτες), οκτώ εστιατόρια, τέσσερα bars, 18 αίθουσες εκδηλώσεων και συνεδρίων με τη μεγαλύτερη να έχει χωρητικότητα 1.300 ατόμων σε θεατρική διάταξη, τρεις πισίνες, 2.700 τ.μ. Thalasso Spa, 3.000 τ.μ. kids park που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα παιδικό κάστρο 400 τ.μ. και μια λίμνη με ένα πειρατικό πλοίο.

Επιδείνωση στην εύλογη αξία της επένδυσης της στο ξενοδοχείο Parklane στη Λεμεσό, αναμένει η C.C.C. Tourist Enterprises Company Ltd. Όπως αναφέρει με την πρόσφατη και ταχεία εξέλιξη της νόσου του Κορωνοϊού (COVID-19) η οικονομία της Κύπρου και η παγκόσμια οικονομία εισήλθαν σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης η οποία έχει ήδη προκαλέσει σημαντική παγκόσμια αναστάτωση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και την καθημερινή ζωή. Η έκταση αυτής της πανδημίας και η επίδρασή της στην οικονομική κατάσταση της Εταιρείας δεν μπορεί να προβλεφθεί με βεβαιότητα, είναι ωστόσο σαφές ότι τα δραστικά ρυθμιστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από τις αρχές προκειμένου να περιορίσουν και να μετριάσουν τον αντίκτυπο στην υγεία των πολιτών θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία,  στον ξενοδοχειακό τομέα, τον τομέα των ακινήτων και κατασκευαστικό κλάδο.

Κυριότεροι κίνδυνοι και αβεβαιότητες

Οι δραστηριότητες της Εταιρείας επηρεάζονται από διάφορους κινδύνους και αβεβαιότητες, οι πιο σημαντικοί από τους οποίους είναι οι κίνδυνοι που αντανακλούν στις βασικές δραστηριότητες της εταιρείας Parklane Hotels Limited η οποία είναι η κύρια επένδυση της Εταιρείας. 


 Η ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία γενικότερα επηρεάζονται από έναν αριθμό παραγόντων οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται, στους εξής:
 
-Το οικονομικό περιβάλλον της Κύπρου αλλά και Διεθνώς το οποίο διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες εξελίξεις αλλά και τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί και λαμβάνονται σε σχέση με την εξάπλωση του  Κορωνοϊού (COVID -19)

-Διεθνείς και εθνικούς οικονομικούς και γεωπολιτικούς παράγοντες

-Επίδραση πολέμων, τρομοκρατικών ενεργειών αλλά και επιδημιών, που δυνατό να επηρεάσουν τις αφίξεις τουριστών 

-Αυξήσεις στο κόστος προσωπικού και στα έξοδα ενέργειας

-Αυξημένο ανταγωνισμό τόσο εντός Κύπρου όσο και από τις γειτονικές χώρες.

 Η Parklane Hotels Limited έχει την ακόλουθη μετοχική δομή στις 31 Δεκεμβρίου 2019:

-20.000.000 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €1,71 η κάθε μια οι οποίες ανήκουν στην Εταιρεία (κατηγορίας “Α” μετοχές)

-20.000.000 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €1 η κάθε μια οι οποίες ανήκουν στον επενδυτή, ο οποίος κατέχει το 75,02% της Parklane Hotels Limited (κατηγορίας “Β” μετοχές)

-40.076.336 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €1,31 η κάθε μια οι οποίες ανήκουν στον επενδυτή (κατηγορίας “C” μετοχές)

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

   
 

Related posts

Emirates και Aegean ανακοίνωσαν συνεργασία για πτήσεις

Taste and Hospitality

Το ελληνικό κρουασάν κατακτά την αγορά της Βόρειας Αμερικής

Taste and Hospitality

Αποκλειστικό: Για είσοδο στην Ελλάδα δείτε πόσο θα κοστίσει αν δεν έχετε εμβολιαστεί

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!