Παρουσίαση Φιλοξενία

Μια σταλιά τόπος…με 52 μονοπάτια της φύσης και 1.908 είδη φυτών

Παραδοσιακά, ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις πραγματικά ένα μέρος είναι να τον διανύσεις περπατώντας. Παρά τη μικρή του έκταση, το νησί της Κύπρου ενσωματώνει με εντυπωσιακό τρόπο στο φυσικό και ποικιλόμορφο τοπίο του παρελθόν 10.000 χρόνων.

Μονοπάτι “Αφροδίτη”

Με ευνοϊκό κλίμα ολόχρονα, η υπέροχη ύπαιθρος του νησιού είναι εύκολα προσβάσιμη και προσφέρει, χάρη στα πολυάριθμα και με σήμανση μονοπάτια της φύσης, πληθώρα ευκαιριών για πραγματοποίηση ενός ταξιδιού στη φύση, στην ιστορία και τον σπολιτισμό. Συνολικά υπάρχουν 52 σηματοδοτημένα μονοπάτια της φύσης που προβάλλουν τα όμορφα τοπία και τον έντονο μεσογειακό χαρακτήρα του νησιού. Περπατώντας τα θα ανακαλύψετε ένα θησαυρό ποικίλης χλωρίδας και πανίδας, απομεινάρια που μαρτυρούν την ιστορία των μεταλλείων του νησιού, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα μνημεία.

Μονοπάτια της φύσης Τρόοδος

Παρόλο που κάποια μονοπάτια είναι πιο απαιτητικά, όλα προσφέρουν την ίδια ευχαρίστηση για τις αισθήσεις, ιδιαίτερα κατά τους εαρινούς μήνες, οπότε και μπορείτε να απολαύσετε τους ήχους και τις ευωδίες της φύσης σ΄ όλο τους το μεγαλείο.

Μονοπάτι της φύσης «6 βρύσες» (Άρσος)
Το μονοπάτι Περσεφόνη είναι γραμμικό βρίσκεται στην Επαρχία Λεμεσού στο Δάσος Τροόδους

Χλωρίδα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στην Κύπρο 1.908 διαφορετικά είδη φυτών, υποείδη, ποικιλίες, μορφές και υβρίδια. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει γηγενή αλλά και εισαγόμενα φυτά (εξωτικά φυτά που έχουν εγκλιματιστεί), ενώ εξαιρούνται τα καλλιεργούμενα φυτά. Επίσης, υπάρχουν 142 ενδημικά φυτά (συναντιούνται αποκλειστικά στην Κύπρο), που αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι της χλωρίδας του νησιού.

Πληροφορίες από: Υφυπουργείο Τουρισμού

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Βόλτα στις Τρεις Ελιές μέσα από την ματιά του Δημήτρη Φυρίου: «…είχε κάτι το πρωτόγνωρο…» (ΦΩΤΟΣ)

Tsiakkas Winery: Η παράδοση σ΄ ένα ποτήρι στο πιο παραμυθένιο σκηνικό

Μόνικα Μπελούτσι: Sold out οι παραστάσεις της στο Ηρώδειο – Το βίντεο – μήνυμα της στο ελληνικό κοινό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!