Διοίκηση Τάσεις

Ανάλυση μενού εστιατορίου: Γιατί είναι σημαντικό να αναλύετε και να ενημερώνετε το μενού σας

Κάθε εστιατόριο χρειάζεται ένα καλά σχεδιασμένο μενού.

Ενώ τα αναφερόμενα πιάτα είναι τα πιο εμφανή, πολλά άλλα στοιχεία επηρεάζουν τους καλεσμένους σας. Από το γενικό στυλ έως τις μικρές λεπτομέρειες, όλα όσα βάζετε στο μενού σας είναι απαραίτητα για τις πωλήσεις σας. Για να δημιουργήσετε τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό, θα πρέπει να εκτελέσετε πολλαπλά επίπεδα ανάλυσης και να ασχοληθείτε με τη μηχανική μενού εστιατορίων.

Πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και προσπάθεια για να αναλύσετε τον τρόπο λειτουργίας και απόδοσης του μενού σας. Η ανάλυση μενού περιλαμβάνει τον προσδιορισμό της κερδοφορίας και της δημοτικότητας κάθε στοιχείου στο μενού, καθώς και τη διαμόρφωση στρατηγικής για την ενίσχυση και τη βελτίωση της συνολικής επιτυχίας και των πωλήσεων του εστιατορίου σας. Η διαδικασία δεν πρέπει να είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να είναι σε εξέλιξη.

Θα υπάρχουν πάντοτε αλλαγές στις τάσεις, το στυλ σχεδίασης και το ίδιο το φαγητό. Όλα από τη γραμματοσειρά που επιλέγετε έως τις περιγραφές στοιχείων και τις πινακίδες που προσφέρετε θα καθορίσουν την επιτυχία σας. Όταν προσέχετε τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να προσαρμόσετε το μενού σας ώστε να ταιριάζει. Η βάση των καταναλωτών σας θα βοηθήσει επίσης στη διαμόρφωση του μενού. Όσο περισσότερο ικανοποιείτε το μενού σας στις προτιμήσεις των πελατών σας, τόσο περισσότερο θα θέλουν να επιστρέψουν.

Τι είναι η ανάλυση μενού;

Η ανάλυση μενού εστιάζει στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του εστιατορίου σας όσον αφορά την τιμολόγηση και την απόδοση. Εξετάζει κάθε πτυχή του μενού σας, από τον οπτικό σχεδιασμό έως την ψυχολογία και τα υπολογισμένα μαθηματικά πίσω από αυτό. Ο πρωταρχικός στόχος της ανάλυσης είναι να προσδιορίσει τη δημοτικότητα και την κερδοφορία κάθε στοιχείου. Τα αποτελέσματα θα σας ενημερώσουν για το πώς θα πρέπει να προχωρήσετε για να βελτιώσετε τη συνολική επιτυχία.

Όταν έχετε δεδομένα σχετικά με τις πωλήσεις, τα κέρδη, τη βάση πελατών και τα δημοφιλή αντικείμενα για εργασία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα στρατηγική για τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους σας. Το σχέδιό σας μπορεί να περιλαμβάνει την αλλαγή της εμφάνισης του μενού σας, την αλλαγή των τιμών με βάση διάφορους παράγοντες, τη χρήση της ψυχολογίας των πελατών και την προσαρμογή των πιάτων που προσφέρετε.

Η διεξαγωγή τακτικών αναλύσεων μενού είναι απαραίτητη για διάφορους λόγους. Οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν πάντα, και αν θέλετε τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, πρέπει να μείνετε ενημερωμένοι με τις τρέχουσες τάσεις. Η ανάλυση μενού θα σας βοηθήσει επίσης να παρακολουθείτε όταν εξετάζετε τις τάσεις στο εύρος της γύρω αγοράς σας, θα έχετε πληροφορίες για το τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας καλά ή ποιες απαιτήσεις δεν ικανοποιούνται.

Η διαδικασία μπορεί επίσης να βοηθήσει το προσωπικό σας. Κάνοντας παραγωγικές αλλαγές που αυξάνουν τα περιθώρια κέρδους σας, μπορείτε να κάνετε τις αυξήσεις των ελάχιστων μισθών σας. Μπορείτε επίσης να απλοποιήσετε το μενού σας, δημιουργώντας ένα ισχυρό πρόγραμμα που επιτρέπει στο προσωπικό της κουζίνας σας να εκπληρώνει τις παραγγελίες πιο γρήγορα.

Με μια σωστή ανάλυση μενού, μπορείτε να βελτιώσετε ταυτόχρονα πολλούς τομείς της επιχείρησής σας. Είτε θέλετε να ανανεώσετε το ενδιαφέρον των πελατών, να ενημερώσετε την επωνυμία σας ή να εστιάσετε στην αύξηση των κερδών, το μενού σας είναι η απάντηση.

Η σημασία της ανάλυσης μενού

Ένα από τα πρώτα πράγματα που αλληλεπιδρούν οι πελάτες σας είναι ένα μενού. Βοηθά στη μεταφορά της επωνυμίας σας και επηρεάζει πόσα χρήματα θα δαπανήσει ο πελάτης, τι θα παραγγείλει και πόσο υψηλές είναι οι προσδοκίες τους. Με προσεκτική εξέταση όλων των στοιχείων που απαρτίζουν ένα μενού, μπορείτε να βοηθήσετε το εστιατόριό σας να αναπτυχθεί μέσω της μηχανικής και της ψυχολογίας βάσει δεδομένων.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εστιατορίων έχουν στο μυαλό τους στόχους που θέλουν να επιτύχουν, είτε αφορούν κέρδη, επωνυμία και σχεδιασμό, διατήρηση πελατών ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Η διεξαγωγή μιας εμπεριστατωμένης ανάλυσης μενού είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας στρατηγικής για τη βελτίωση των πωλήσεων και της επιτυχίας του εστιατορίου σας.

Με μια βαθιά βουτιά στο μενού σας, θα δείτε πώς συσσωρεύεται το κόστος των τροφίμων και τα περιθώρια κέρδους σας. Θα πρέπει να τιμολογήσετε κάθε είδος που προσφέρετε με βάση το κόστος φαγητού του – το ποσό χρημάτων που χρειάζεται για την προετοιμασία του. Μόνο τότε μπορείτε να προσαρμόσετε με ακρίβεια το περιθώριο κέρδους σε κάθε πιάτο.

Η ανάλυση του μενού σας θα σας δώσει επίσης πληροφορίες σχετικά με το πού μπορείτε να κάνετε βελτιώσεις και πώς μπορείτε να εργαστείτε για μια πιο αποτελεσματική σχεδίαση. Εάν ορισμένες πτυχές του μενού σας φαίνονται ξεπερασμένες ή αποδιοργανωμένες, οι πελάτες σας είναι πιθανό να ξοδέψουν λιγότερα. Η κομψή, μοντέρνα σχεδίαση μενού μπορεί να κάνει το εστιατόριό σας να φαίνεται πιο αριστοκρατικό ή κομψό, υποσυνείδητα να πείσει τους επισκέπτες να ξοδέψουν περισσότερα.

Προσαρμογή προσφορών μενού

Όσον αφορά τον χρόνο που περνούν οι πελάτες σας κοιτάζοντας το μενού σας, έχετε μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα από την αδιαίρετη προσοχή τους. Έχοντας αυτό υπόψη, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί οι προσφορές και η οργάνωση των μενού σας είναι τόσο σημαντικές.

Η δημιουργία μιας αναφοράς ανάλυσης μενού εστιατορίου δεν έχει να κάνει μόνο με την εξέταση της αποδοτικότητας κόστους ή των περιθωρίων κέρδους. Θα πρέπει να ισχύει εξίσου για τους πελάτες σας. Αν το μενού σας έχει είδη που δεν πουλάνε, ίσως είναι καιρός να το αντικαταστήσετε με κάτι νέο και συναρπαστικό. Από την άλλη πλευρά, εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πιάτο που παραγγέλνει η πελατειακή βάση συχνά, ίσως είναι καλό να το ξεχωρίζετε από το μενού σας.

Κάθε εστιατόριο έχει τα πιάτα αστέρια του, μαζί με τα κλασικά είδη που δεν αποκομίζουν κέρδη. Όσον αφορά την οργάνωση, οι μεγάλοι πωλητές πρέπει να ξεχωρίζουν, είτε τοποθετώντας τους στην κορυφή των λιστών είτε χρησιμοποιώντας οπτικά στοιχεία για να τραβήξουν το βλέμμα. Η χρήση μιας φωτογραφίας του πιάτου μπορεί ακόμη και να αυξήσει τα κέρδη σας – όταν είναι η μόνη εικόνα σε μια σελίδα, οι πωλήσεις αυτού του είδους μπορούν να αυξηθούν σημαντικά.

Τα οφέλη της ανάλυσης μενού

Ανεξάρτητα από το αν θέλετε ή όχι να ανανεώσετε το μενού σας, η εκτέλεση μιας σε βάθος ανάλυσης είναι επωφελής με πολλούς τρόπους. Με τις πληροφορίες που θα συλλέξετε, μπορείτε:

Αύξηση των πωλήσεων: Μόλις μάθετε πώς λειτουργεί όλη η τιμολόγηση και το κόστος σας, μπορείτε να εστιάσετε στη σχεδίαση του μενού σας για να αυξήσετε τις πωλήσεις. Η σχεδίαση μενού είναι η πρακτική της τιμολόγησης και του σχεδιασμού ενός μενού που θα ωφελήσει το εστιατόριό σας. Η στρατηγική τοποθέτηση αντικειμένων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και η δημιουργία του μενού για να παίξετε στην ψυχολογία των πελατών σας θα αποφέρει ένα πιο σημαντικό κέρδος. Τα αναλυτικά στοιχεία σάς επιτρέπουν να αναλάβετε δράση με αυτούς τους τρόπους και να αναπτύξετε ένα σχέδιο για το πώς να βελτιώσετε.

Κρατήστε παλμό με τον ανταγωνισμό: Η ανάλυση μενού πρέπει επίσης να περιλαμβάνει εξωτερικές πηγές. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς οι τιμές σας αντιστοιχούν στους ανταγωνιστές σας. Εάν οι τιμές σας είναι πολύ υψηλές σε αντικείμενα που είναι εύκολα διαθέσιμα αλλού, όπως ένα μπιφτέκι, σκεφτείτε να τα μειώσετε ή κάντε τα να ξεχωρίσουν από άλλα κοντινά εστιατόρια.

Κατανοήστε την κερδοφορία σας: Ανεξάρτητα από το πώς σχεδιάζετε το μενού σας, πρέπει να έχετε ένα σημαντικό κέρδος στα πιάτα σας. Όπως και με οποιοδήποτε εστιατόριο, μερικές από τις προσφορές σας θα έχουν μεγαλύτερη συνεισφορά από άλλες. Η διενέργεια ανάλυσης θα σας δείξει τι αποφέρει το περισσότερο – και το λιγότερο – κέρδος. Κατανοώντας τι είναι οι κορυφαίοι πωλητές σας, μπορείτε καλύτερα να σχεδιάσετε το μενού σας για να ενθαρρύνετε τους πελάτες να αγοράσουν αυτά τα πιάτα.

Κατανοήστε τα έξοδα και τις τιμές: Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησής σας είναι ουσιαστικό μέρος του προσεκτικού σχεδιασμού του μενού σας. Μεταξύ του κόστους των προϊόντων που πουλάτε και της τιμολόγησης που λειτουργεί καλά στην αγορά σας, μπορείτε να ικανοποιήσετε τις προτιμήσεις των πελατών, διατηρώντας παράλληλα την προσοχή σας σε θέματα χρημάτων.

Αναγνωρίστε τις τελευταίες τάσεις των πελατών: Οι πελάτες σας αποφέρουν τα κέρδη σας. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, καθώς είναι γιατί μπορείτε να παραμείνετε στην επιχείρηση. Η διατήρηση είναι ένα κρίσιμο μέρος της λειτουργίας οποιασδήποτε επιχείρησης. Δίνοντας προσοχή στις τάσεις στο μενού σας, μπορείτε να δείτε τι αγοράζουν πιο συχνά οι άνθρωποι και να εστιάζουν σε αυτό το στυλ φαγητού ή γεύσης.

Ενώ αυτά είναι τα βασικά οφέλη της ανάλυσης μενού για οποιοδήποτε εστιατόριο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μάθετε κάτι εντελώς νέο για τη βάση πελατών σας ή να βρείτε ένα ελάττωμα στις τιμές που δεν είχατε ξαναδεί. Εκτελώντας συνεχώς αναλύσεις, μπορείτε να παρακολουθείτε τις αλλαγές σε όλους αυτούς τους τομείς και να βελτιστοποιείτε το μενού σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υπολογισμοί ανάλυσης μενού

Για να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό μενού, πρέπει να κατανοήσετε τον ρόλο των υπολογισμών του κόστους των τροφίμων. Το εστιατόριο σας πρέπει να έχει έναν αριθμό στόχων συνολικού κόστους φαγητού ή πόσα χρήματα χρειάζεται για την παραγωγή των στοιχείων του μενού σας. Ωστόσο, κάθε προσφορά μπορεί να έχει διαφορετικό ποσοστό κόστους φαγητού, το οποίο είναι η αναλογία κόστους τροφής προς την τιμή πώλησης του προϊόντος. Το περιθώριο μεταξύ των δύο θα ποικίλει ανάλογα με το κάθε πιάτο, ανάλογα με το τι είναι φτιαγμένο ή πόσο καλά πωλεί.

Πρέπει να στοχεύσετε στη δημιουργία ισορροπίας υψηλών και χαμηλών τιμών στο μενού σας. Θα προσφέρει μια γκάμα για τους πελάτες, ενώ σας επιτρέπει να επιτύχετε με επιτυχία τους στόχους κόστους τροφίμων.

Αυτοί οι υπολογισμοί θα σας βοηθήσουν να εξισορροπήσετε τις τιμές των μενού σας και να επιτύχετε τους στόχους σας. Κατά τη διεξαγωγή πλήρους ανάλυσης μενού και τη δημιουργία αρμονίας μεταξύ του κόστους και της τιμολόγησης, μπορείτε να προβλέψετε με ακρίβεια τις μελλοντικές πωλήσεις και να κάνετε παραγγελίες.

IMCS

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΕΡΕΥΝΑ: Σε «άνθιση» τα ταξίδια ευεξίας – Οι καταναλωτές επικεντρώνονται στο ευ ζην

Taste and Hospitality

Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων: Όταν οι chef δεν είναι στην κουζίνα τους…

Tik Tok: ‘Ένα εργαλείο μάρκετινγκ που δεν πρέπει να αγνοήσουν τα ξενοδοχεία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!