Νέα Νεα της Αγορας

Kαλοκαιρινές «ιδιοτροπίες»: Ο λάλαρος, η παττίχα κ.α!

Ως γνωστόν, το καλοκαίρι είναι η περίοδος της ξεκούρασης και της χαλάρωσης, μακριά που ό,τι μας ανησυχεί. Παραλίες, μπαράκια, χορός αν και με περιορισμούς. Oι δουλειές και τα projects ολοκληρώνονται και που «ό,τι κάναμε-κάναμε»… Είναι η ευκαιρία να περνάμε ποιοτικότερο χρόνο με τα παιδιά μας, χωρίς να τα κυνηγάμε να διαβάσουν και να αγχωνόμαστε για τις επιδόσεις τους στις σχολικές εξετάσεις.

A man pours water on his face to cool off from hot weather in Skopje, Macedonia July 24, 2017. REUTERS/Ognen Teofilovski

Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που ως λαός δεν αντέχουμε με τίποτα. Έτσι λοιπόν μπορεί το καλοκαίρι να είναι μία από τις πιο αγαπημένες εποχές των περισσότερων από εμάς, υπάρχουν όμως και αρκετά πράγματα που δεν μας αρέσουν. Ο Νικόλας Προδρόμου (Πρώτη δημοσιεύση: StudentLife ) έψαξε και βρήκε μερικά από όσα δεν μπορούμε να ανεχτούμε με τίποτα το καλοκαίρι ως λαός σε ένα απολαυστικό και άκρως κυπριακό ρεπορτάζ!

Τέτοιες στιγμές είναι οι ακόλουθες:

  1. Κουνούπια άλως σκνίπες

Αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα, ένας Θεός ξέρει γιατί υπάρχουν. Προσπαθείς να κλείσεις τα μάτια σου να κοιμηθείς και ξαφνικά ακους ένα βουητό μέσα στα αφτιά σου, και σε ξυπνάει.

Τελικά, καταλαβαίνεις πως πρόκειται για ένα κουνούπι που αρκεύκει να παίζει φκιολιά τζιαι νταούλια με σκοπό να σε ξυπνήσει.

2. Ο λάλαρος άλως ζέστη

Οι ψηλές θερμοκρασίες σε αναγκάζουν να κάνει τουλάχιστον 37 φορές την ημέρα μπάνιο (τζιαι ακόμα ενεν αρκετές) μπας και δροσιστείς λιγάκι. Η μόνη σωτηρία είναι ο αεριστήρας ή το έαρ-κοντίσιον (κυπριακή προφορά) ή να πιάσεις ότι έβρεις μπροστά σου τζιαι να το σούζεις πάνω-κάτω για να σου κάμει αέρα.

3. Οι διαφωνίες

shutterstock.com

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που κατά πάσα πιθανότητα θα ‘σαι αθκιασέρος. Έτσι, αποφασίζεις να συζητήσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου για το πού θα πάτε διακοπές.

Αρχικά, η συζήτηση ξεκινά με πολλή αισιοδοξία, όμως στην πορεία αρχίζουν οι διαφωνίες σχετικά με τον τελικό σας προορισμό. Ο ένας θέλει παραλιακά και ο άλλος βουνό. Ο μεν θέλει Ελλάδα τζιαι ο δε δεν θέλει να φύγει που την Κύπρο. Τελικά, αποφασίζετε να μείνει ο καθένας έσσω του τζιαι κανεί.

4. Ανησυχίες για το σώμα σου

Η φάση που ολόχρονα προσπαθούσες να κάνεις εκείνο το θεϊκό κορμί που τόσο ποθούσες να επιδείξεις το καλοκαίρι στην παραλία.

Ξαφνικά έρχεται η ώρα να βγάλει την φανελλούαν για να μπεις στο νερό. Ντρέπεσαι όμως να το κάνεις, επειδή τελικά αντί να γυμνάζεσαι (έστω και με βάδισμα) καθόσουν σπίτι τζιαι εχλαπάτζιαζες ό,τι έβρισκες μπροστά σου. Μην ντρέπεστε όλοι λιγο πολύ το ίδιο άγχος έχουμε.

5.Παττίχα (Καρπούζι) με Χαλούμι

afroditeskitchen.com

Το πιο κλασικό γεύμα για τις καλοκαιρινές νύχτες. Αποφασίζεις, λοιπόν, να φας κάτι ελαφρύ, και έτσι καταλήγεις στην κυπριακότατη επιλογή που περιλαμβάνει παττίχα με χαλούμι.

Οκ, παραδέχουμαι και εγώ τρελλένομαι όμως πάντα γίνεται το εξής: Καθώς τρώεις την παττιχούαν σου, συνειδητοποιείς πως το χαλούμι έλειψεν. Έτσι, αποφασίζεις να κόψεις ακόμα λίγο χαλλούμι, όμως σύντομα αντιλμβάνεσαι οτι και η παττίχα ελείψεν.

Κόβεις ακόμη λίγη παττίχα τζιαι συνεχίζεται τούτο το φκιολίν ώσπου να λείψεις 2-3 φιζούες χαλούμι.

ps. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του καλοκαιριού, έχουχε ακόμη χρόνο για ένα ιδεολογικό reset! (Ν.Χ)

Eπιμέλεια: Νικολέτα Χρήστου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

DHL Express Κύπρου: Νέο service point στην Αμμόχωστο

Taste and Hospitality

Κορονοϊός: «Μουδιάζει» ο τουρισμός στην Κύπρο;

Eλλάδα: Επώνυμες διεθνείς αφίξεις πολλών αστέρων στα ξενοδοχεία

Taste and Hospitality

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!