Νέα Νεα της Αγορας

Λ. Κωστρίκης: Να μας εξηγήσουν οι Τ/κ τη λογική των πτήσεων από την Τουρκία (BINTEO)

Στις «Τομές στα Γεγονότα» φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, ο οποίος μίλησε για τις πτήσεις από την Τουρκία στα κατεχόμενα, αλλά και για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα αεροδρόμια.

Αρχικά ανέφερε ότι  είναι εύλογες οι απορίες του Ακκιντζί για τις πτήσεις από τα την Τουρκία. Πρόσθεσε ότι την Τετάρτη υπάρχει συνάντηση με τους Τουρκοκύπριους επιδημιολόγους και εκεί θα συζητηθεί το θέμα ώστε να «μας εξηγήσουν την λογική των πτήσεων από την Τουρκία».

Τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος έτσι ώστε να υπάρχει ένα κοινό πρωτόκολλο για το άνοιγμα των αεροδρομίων σε κατεχόμενα και ελεύθερες περιοχές. «Αν δεν υπάρχει συναντίληψη τότε θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος στα οδοφράγματα».

Διευκρίνισε ότι υπάρχει τεκμηριωμένος επιστημονικός τρόπος και όχι πολιτική απόφαση για  την επιλογή των χωρών  που θα τους επιτρέπεται η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη η Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει με δειγματοληπτικούς ελέγχους των επιβατών τουλάχιστον σε ένα ποσοστό 10%. «Υπάρχει μοριακή τεχνολογία που είναι πιο γρήγορη και αν στηθεί στο αεροδρόμιο σε 2 ώρες θα υπάρχουν τα αποτελέσματα», κατέληξε.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μαλαματίνα: Παράνομη η απεργία στις εγκαταστάσεις του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης

Taste and Hospitality

Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων: Ζητά υποχρεωτική τηλεργασία

Taste and Hospitality

Με μεζούρα θα ανοίξουν café, bar και εστιατόρια σε υπαίθριους χώρους

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!