Νέα Νεα της Αγορας

Η παγκόσμια αναγνώριση μια παραλίας της Κύπρου…με ηλιοφάνεια 266 μέρες τον χρονο

Την ομορφιά της παραλίας Νησί αναγνώρισαν, πριν από δύο περίπου χρόνια, πολλά μέσα απ’ όλο τον κόσμο αλλά και το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό δίκτυο Flight Network, με εκατομμύρια χρήστες ειδικά στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά. Σε μία λίστα, λοιπόν, που έφτιαξε με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, κατέταξε το Νησί στην 25η θέση από τις 50.  Στο αφιέρωμα του Flight Network, πάνω από 1.200 δημοσιογράφοι, bloggers και ταξιδιωτικά γραφεία απ’ όλο τον κόσμο εξέφρασαν την άποψή τους για το πού μπορεί να απολαύσει κανείς όμορφες διακοπές και μπάνιο στη θάλασσα με άνεση αποκτώντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Η Κύπρος και η παραλία Νησί (nissi beach) κέρδισαν, λοιπόν, τις εντυπώσεις.

Την βρίσκει κανείς μόλις 3,5 χιλιόμετρα δυτικά του κέντρου της πόλης της Αγίας ΝάπαςΕίναι στρωμένη με ψιλή άμμο και είναι καλά προστατευμένη από τους ανέμους. Ως εκ τούτου, θα βρει κανείς, σχεδόν πάντα, λίγα ή καθόλου κύματα. Πρόκειται για μια παραλία με βραχώδη σχηματισμό στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της. Στην ανατολική πλευρά της παραλίας, υπάρχει ένα μικρό νησάκι σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή. Λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού σε εκείνο το σημείο, συχνά το νησί μοιάζει να ενώνεται με την ακτή μέσω μιας μικρής λωρίδας.

Στο αφιέρωμα, μάλιστα, τονίστηκε ότι υπάρχει ηλιοφάνεια τουλάχιστον 266 μέρες τον χρόνο και ότι η μέση θερμοκρασία του νερού είναι στους 21 βαθμούς Κελσίου, κάτι που δεν μπορούν να προσφέρουν πολλές παραλίες σε άλλα μέρη του κόσμου. Το Flight Network ανέφερει συγκεκριμένα για την ξακουστή παραλία της Αγίας Νάπας: «Ντόπιοι και ξένοι τουρίστες πηγαίνουν σε αυτόν τον νησιώτικο παράδεισο για τα κρυστάλλινα καθαρά νερά, την απαλή άσπρη άμμο και την υπέροχη θέα. Περπατήστε για ώρα στα ρηχά γαλάζια νερά και το νερό δεν θα περάσει ποτέ τη μέση σας».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το Σουφλί επιλέχθηκε από τον ΠΟΤ ανάμεσα στα Best Tourism Villages

Taste and Hospitality

Η Louis Hotels στηρίζει το έργο του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»

Taste and Hospitality

Οδικός «πονοκέφαλος» στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού μέχρι το ‘23 – Κλείνει λωρίδα στο σημείο των Χαλεπιανών…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!